Mano Gargždai



Kviečia į edukacinį projektą „Žiniuko mokyklėlė“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Anksčiau vykę užsiėmimai, organizatorių nuotr. Anksčiau vykę užsiėmimai, organizatorių nuotr.

„Žiniuko mokyklėlė“ – edukacinis projektas, skirtas Klaipėdos rajono pradinių klasių mokiniams.

 

Veiklos tikslas — per kompetencijų ugdymą formuoti vaiką kaip asmenį, sugebantį tapti aktyviu visuomenės nariu, padėti tenkinti pažinimo, lavinimosi ir saviraiškos poreikius.

Mokyklėlės paskaitos vyksta ciklais: žiemą ir pavasarį. Jų metu – paskaitos įdomiausiomis temomis (už jas mokėti nereikia).

 

Mokyklėlės paskaitų grafikas:

Sausio 3 d. (antradienį), 10.00 val. „Eat a rainbow“ („Vaivorykštė tavo lėkštėje“). Užsiėmimą ves Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė Vaidutė Mažeikienė. Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė. Dalyviai: 2–3 klasių mokiniai (iki 25–30 vaikų grupė). Trukmė: 50–60 min.

Integruotame anglų kalbos edukaciniame užsiėmime sužinosite ne tik angliškus įvairių vaisių ir daržovių pavadinimus, bet ir turėsite galimybę sudaryti savo vaisių ir daržovių dienos racioną. Taip pat atlikdami žaismingas užduotis pagilinsite anglų kalbos žinias bei smagiai praleisite laiką.

Į paskaitą reikia atsinešti žirkles ir spalvotus pieštukus.

 

Sausio 3 d. (antradienį), 11.30 val. „Sniego gniūžtė“.Užsiėmimą ves Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių vyresniosios mokytojos Vilma Stonkienė ir Diana Simutienė.Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 225 kab. Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (iki 20 vaikų grupė).Trukmė: 50–60 min.

Žiemą mes ne visada galime pasidžiaugti iškritusiu sniegu, todėl mes siūlome jį „pasidaryti“ patiems.

Į paskaitą reikia atsinešti dėžutę adatėlių su galvutėmis ir dėžutę ausų krapštukų.

 

Sausio 4 d. (trečiadienį), 9.30 val. „Padėk sau ir kitam ištikus nelaimei“. Užsiėmimą ves Klaipėdos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rima Leonauskienė.Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė. Dalyviai: 3–4 klasių mokiniai (iki 30 vaikų grupė). Trukmė: 50–60 min.

Praktiniame užsiėmime mokysimės susitvardyti, ieškoti saugaus sprendimo; rūpintis savo ir kitų saugumu; atpažinti pavojingas situacijas namuose ir laikytis saugaus elgesio taisyklių; pasitikėti savo gebėjimais tinkamai pasielgti. Sužinosite apie pirmosios pagalbos principus: ką daryti įsipjovus, nusibrozdinus. Mokysimės padėti sau ir savo draugui ištikus nelaimei. Tikimės, kad po šio užsiėmimo Jūs būsite saugesni, atidesni mokykloje, gatvėje, namuose.

 

Sausio 4 d. (trečiadienį), 11.00 val. „Mano šimtakojis“.Užsiėmimą ves Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos metodininkės Justina Monstavičienė ir Rima Milkintienė.Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė. Dalyviai: 2–4 klasių mokiniai (iki 25 vaikų grupė). Trukmė: 50–60 min.

Žaislo kūrimas – tai labai įdomus ir malonus užsiėmimas. Atėję į mūsų užsiėmimą pamatysite, kaip linksmuoliu kirmėliuku gali virsti sena tavo kojinė.

Į paskaitą reikia atsinešti žirkles, klijus, ilgą kojinę arba vaikiškas pėdkelnes, vatos arba sintepono, dvi sagas, spalvotą kaspinėlį ar virvelę (maždaug 1 metro ilgio), karoliukų ar segtukų papuošimui.

 

Sausio 4 d. (trečiadienį), 12.15 val. „Zumbos ritmu“. Užsiėmimą ves daugkartinis pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos ansamblių čempionatų finalininkas, buvęs Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ narys, sporto klubo „Apelsinas” zumbos treneris Dovydas Veiverys. Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė.Dalyviai: 1–4 klasių mokiniai (iki 40 vaikų grupė).Trukmė: 50–60 min.

Milžinišku greičiu pasaulyje populiarėja zumba. Dar nežinote, kas tai? Tai nauja fitneso rūšis, jungianti aerobikos elementus su Lotynų Amerikos šokiais. Zumba – tai treniruotė ir pradedantiesiems, ir pažengusiems; tai paprastos, bet žaismingos choreografijos kombinacijos. Tai ne tik sportas, bet ir nuotaikinga šėlionė grojant smagiai muzikai. Užsiėmime išvysite ne tik šokėjų rūbus, varžybų akimirkas, bet ir iškovotus apdovanojimus. Visi galėsite pajudėti zumbos ritmu.

Į paskaitą reikia atsinešti sportinę avalynę.

 

Sausio 5 d. (ketvirtadienį), 9.30 val. „Prarysiu“. Užsiėmimą ves žvejai mėgėjai Antanas Algirdas Kaušys, Nedas Kontenis, Vacys Jocys. Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė.Dalyviai: 1–4 klasių mokiniai (iki 35 vaikų grupė).Trukmė: 60–90 min.

Paskaitoje pamatysite įrankius bei priemones žvejybai, kurie buvo naudojami anksčiau ir kelia susidomėjimą dar šiandien. Dirbsite komandose, atliksite praktines užduotis, dalyvausite viktorinoje-konkurse.

Į paskaitą reikia atsinešti rašiklį.

 

Sausio 5 d. (ketvirtadienį), 11.30 val. „Robotų pasaulis“. Sujumis bendraus VšĮ „Robotikos studija“ direktorius Aurimas Mikužis ir direktoriaus pavaduotojas Mantas Jonušas. Vieta: Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, aktų salė. Dalyviai: 1–4 klasių mokiniai (iki 50 vaikų grupė). Trukmė: 50–60 min.

Užsiėmimo metu komandose konstruosite ir „kalbinsite“ draugiškus robotus. Robotai atliks įvairias užduotis. Drauge auginkime kūrybingus išradėjus.

 

    „Žiniuko mokyklėlė siekia: atskleisti vaikų gabumus ir padėti jiems vystytis; skatinti vaikus domėtis mus supančiu pasauliu; padėti suprasti mokslo praktinę naudą; suteikti žinių apie profesijas.

Veikla grindžiama aktualumo, demokratiškumo prieinamumo, savanoriškumo principais.

Mokyklėlės veiklą koordinuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė.

Veiklą organizuoja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojų metodinė grupė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė.

Į paskaitas registruotis būtina iš anksto. Registracija vyksta nuo 2016 m. gruodžio 22 d. iki 2017 m. sausio 2 d. (susidarius klausytojų grupei į tam tikras paskaitas, registracija bus stabdoma; vaikai gaus paskaitų dalyvio pažymėjimus). Reikalinga nurodyti šią informaciją: paskaitos tema; vaiko vardas, pavardė; klasė, mokykla; kontaktinis telefonas (tėvelių).

Galima registracija internetu – el. p.: .

Tel. pasiteirauti: Tel. 8 610 60772, 8 46 453143 (Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 195 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,