Mano Gargždai



Pristatyta pirmoji naujosios strategijos priemonė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VVG „Pajūrio kraštas“ nuotr. VVG „Pajūrio kraštas“ nuotr.

Nuo lapkričio pradžios iki gruodžio vidurio visose Klaipėdos rajono seniūnijose buvo organizuojami naujosios 2016–2023 metų vietos plėtros strategijos priemonės „Parama investicijoms į kaimo socialinę infrastruktūrą ir kraštovaizdžio gerinimą“ ir vietos projektų administravimo taisyklių pristatymai.

 

Vietos plėtros strategijos įgyvendinimas prasidės nuo šios priemonės, kuri nekuria darbo vietų, todėl susidomėjimas galimybe teikti vietos projektų paraiškas buvo gana didelis. Informaciniuose renginiuose dalyvavo 200 dalyvių, kurie atstovavo 97-ioms Klaipėdos rajono kaimiškųjų vietovių organizacijoms ir įstaigoms.

 

Įstaigų atstovai nustebę dėl aukštų reikalavimų

Gausiai renginiuose dalyvavę švietimo įstaigų atstovai į galimybę gauti paramą projektams žiūrėjo santūriai. Dauguma buvo girdėję apie LEADER programą, vietos veiklos grupę, žinojo kokie projektai buvo įgyvendinti praėjusio etapo metu.

Nors pedagogams, viešųjų įstaigų atstovams nesvetimos įvairios projektinės veiklos, bet juos labai stebino dideli reikalavimai tiek pareiškėjams, tiek patiems projektams, sudėtingas vietos projektų administravimo procesas. „Švietimiečius“ labiausiai domino galimybės gauti paramą aikštelių prie mokyklų sutvarkymui, „žaliųjų“ klasių įkūrimui ir pan.

 

Kaimo bendruomenės – drąsesnės

Informaciniuose renginiuose dalyvavę kaimo bendruomenių atstovai labiausiai domėjosi konkrečiais klausimais, susijusiais su priemonės remiamomis veiklomis, vietos projektų atrankos kriterijais, naujovėmis projektų įgyvendinimo procese. Bendruomenės įgijo daug patirties ir žinių praėjusiame strategijos įgyvendinimo laikotarpyje, todėl ir sugriežtinti reikalavimai jų labai nebaugina.

Kai kurios bendruomenės jau turi numačiusios konkrečias projektų idėjas, o kitos tik svarsto. Daugumai nemaloni staigmena – reikalavimai įnašui natūra. Kadangi prisidėti prie projekto intelektiniais savanoriškais darbais nebegalima, o fizinės savanoriškos veiklos galimybės irgi labai ribotos, dauguma tikisi Klaipėdos rajono savivaldybės finansinio prisidėjimo visai priemonei.

 

„Ačiū“ seniūnams

Visų dešimties seniūnijų seniūnai pasistengė, kad informaciniuose renginiuose dalyvautų bent po vieną žmogų iš visų seniūnijų įstaigų ar organizacijų, todėl informacija apie strategijos įgyvendinimo pradžią pasiekė visus rajono kampelius ir potencialius pareiškėjus.

Vietos veiklos grupei glaudus bendradarbiavimas su seniūnais labai svarbus, nes jie geriausiai žino savo teritorijos problemas ir savo žmones, todėl tikimės, kad kitas informacinių renginių ratas po seniūnijas vėl „suksis“ sėkmingai.

 

Pirmasis kvietimas numatomas 2017 m. pradžioje

Naujųjų metų pradžia nusimato darbinga – vietos veiklos grupė „Pajūrio kraštas“ pirmąjį kvietimą teikti vietos projektų paraiškas numato skelbti jau pirmąjį naujųjų metų ketvirtį. Visi turi darbo: potencialūs pareiškėjai brandinti projektų idėjas, o vietos veiklos grupė – rengti finansavimo sąlygų aprašą bei sulaukti dokumentų formų iš Nacionalinės mokėjimo agentūros.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 77 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,