Mano Gargždai



Ugniagesiai prašo pasirūpinti savo saugumu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai per šventinį laikotarpį šalyje gaisruose žuvo 6 gyventojai, o 7 juose patyrė traumų. Be to, ugniagesiams praėjusiais metais per šventinę savaitę teko gesinti 207 gaisrus.

 

Praėjusių metų žiemą, Kalėdų naktį, Vilniuje, Dzūkų gatvėje, daugiabutyje degė sofa-lova. Kambaryje buvo rastas smarkiai apdegusio 58-erių metų vyro kūnas. Kito vyro gyvybę sostinėje, Daugėliškio gatvėje, ugnis pernai nusinešė Naujųjų metų išvakarėse.

Dar du žmonės žuvo Pasvalio rajone, Pumpėnų miestelyje – likus keliolikai minučių iki Naujųjų metų buvo gautas pranešimas, kad dega gyvenamasis namas ir jo viduje gali būti žmonių. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna. Šis gaisras nusinešė vyro ir moters gyvybes.

Statistika fiksuoja tik skaičius, bet už jų – skaudūs šeimų praradimai.

„Gaisruose netenkama artimųjų, ugnis neretai supleškina namus ir visą užgyventą turtą. Deja, per šventes žmonės dažnai pamiršta paprasčiausią atsargumą – palieka be priežiūros besikūrenančias krosnis, degančias žvakes, butuose ir ant eglučių neišjungia elektrinių girliandų, o išgėrę neatsispiria pagundai užsirūkyti lovoje. Ne paslaptis, kad dėl skaudžių nelaimių neretai būna kaltas alkoholis“, – vardija gan dažnas gaisrų priežastis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas, laikinai atliekantis direktoriaus pareigas, vidaus tarnybos pulkininkas Jūris Targonskas, linkėdamas visiems, kad šventės praeitų be skaudžių incidentų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais šalyje jau žuvo 99 žmonės. Todėl ugniagesiai prašo gyventojų pasirūpinti savo šeimų ir namų saugumu, ragindami nepamiršti ir kaimynų, ypač vienišų senolių, nes geranoriškas perspėjimas ar pagalba kartais padeda išvengti skaudžių pasekmių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 203 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,