Mano Gargždai



LRT viktorinos „Kas ir kodėl?“ nugalėtojas gargždiškis Darius Meškys: „Laimėti gali ne tik rimti moksliukai“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Darius Meškys / „Kas ir kodėl?“ kūrybinės grupės nuotr. Darius Meškys / „Kas ir kodėl?“ kūrybinės grupės nuotr.

Kalėdų vakarą paaiškėjo jau dešimtojo populiariosios LRT intelektinės viktorinos „Kas ir kodėl?“ sezono nugalėtojas. Juo tapo ir 5 000 eurų prizą pelnė 43 m. telekomunikacijų bendrovėje techninių sprendimų vadovu dirbantis Darius Meškys iš Gargždų.

 

Antrąja vieta ir 3 000 eurų prizu džiaugėsi 39 m. programuotojas iš Vilniaus Ignas Baguševičius, o dar du superfinalo dalyviai iš sostinės – 25-erių geodezininkas-matininkas Vaidas Mikalauskis ir 29 m. skaitmeninės rinkodaros specialistas Vytautas Karoblis buvo apdovanoti 1 000 eurų dovanų čekiais.

„Kad laimėsiu tikrai nesitikėjau – mačiau, kad yra stipresnių už mane varžovų, bet greitis ir sėkmė buvo mano pusėje, – televizijos studijoje iššovus pergalės salvėms sakė D. Meškys. – Šį sezoną žaisti atvažiavome keturių draugų gargždiečių kompanija ir mūsų tikslas buvo įrodyti, kad ne tik rimti moksliukai, bet ir eteryje juokaujantys vyrukai turi košės galvoje.“

Tikriausia daugelis „Kas ir kodėl?“ žiūrovų gerai įsiminė rudenį eteryje matytą Dariaus ir jo bičiulių – Sauliaus, Raimondo ir Domo žaidimą. Gera jų nuotaika užkrėtė ir žaidimo vedėją Darių Jurgelevičių, ir visą TV studiją. Dešimtmetį drauge protmūšiuose žaidžianti ketveriukė nusprendė televizijoje išsiaiškinti, kuris jų „kaime kiečiausias“.

Į finalinius žaidimus D. Meškys grįžo nepraradęs humoro jausmo – papasakojo apie savo kalėdinę svajonę pagulėti LRT laidų vedėjai Ritai Miliūtei ant kelių... Pasak jo, pavardė Meškys kilo iš meškos, o juk būtent su Meška – Jorkšyro terjero veislės augintine ant kelių R. Miliūtė veda laidą „Langas į valdžią“.

Kam panaudos intelektiniame žaidime laimėtus pinigus, D. Meškys kol kas plano neturi.

„Esu skolingas ledų į dvikovą iškvietusiam draugui Sauliui. Kitus pinigus norėtųsi skirti gerų emocijų aplinkiniams sukūrimui. Šiandien ypač suprantame, kad būtent geros emocijos padeda palaikyti dvasią. Tad, tikriausia, palauksim, kada visi galėsime susitikti ir kažką smagaus drauge nuveiksime“, – pasakojo laimėtojas.

Naujasis, jau vienuoliktas, „Kas ir kodėl?“ sezonas prasidės jau pirmadienį, gruodžio 28-ąją per LRT TELEVIZIJĄ.

 

Superfinalo vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000134363/kas-ir-kodel-kuris-popiezius-prieme-sprendima-kaledas-svesti-gruodzio-25-aja

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 364 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,