Mano Gargždai



Tęsiami Vilhelmo kanalo pritaikymo laivybai darbai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Drevernos šliuzas. Astos Šatkienės nuotr. Drevernos šliuzas. Astos Šatkienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė tęsia darbus, kurie skirti Vilhelmo kanalo pritaikymui aktyviai pramoginei laivybai ir turizmui. Šią savaitę paskelbtas konkursas parengti Lankupių šliuzo sutvarkymo projektą.

 

Klaipėdos rajono Kultūros infrastruktūros centras (KIC) ieško tiekėjo Lankupių kaime esančio šliuzo taikomųjų tyrimų, tvarkybos darbų projektui parengti ir prižiūrėti jo įgyvendinimą. Konkurso nugalėtojas turės parengti taikomųjų tyrimų ir tvarkybos (remonto, restauravimo, avarijos grėsmės pašalinimo) darbų projektą ir vykdyti projekto sprendinių įgyvendinimo priežiūrą. Bendra pirkimo vertė – 95 759,02 eurų be PVM.

Pasiūlymų laukiama iki liepos 19 d.

Šliuzas buvo pastatytas tik pradėjus kasti kanalą.

Šliuzo ilgis 157 m. Varstomųjų vartų plotis – 11 m. Perkelti juo laivą trukdavo 45 minutes.

Jo paskirtis buvo išlyginti didelius vandens lygio skirtumus per Minijos potvynius. Tai vienintelis šliuzas Lietuvoje, kuris paskelbtas technikos paminklu.

„Norint atverti galimybes naujoms šakoms, maršrutams Kuršių mariose, reikalinga sukurti atitinkamą infrastruktūrą“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Savivaldybė kartu su Vidaus vandens kelių direkcija jau įgyvendina ir kitus projektus. Problema, ribojanti susisiekimą tarp Kuršių marių ir Karaliaus Vilhelmo kanalo – esamas Drevernos šliuzas, kuriuo gali plaukti tik tie laivai, kurių plotis ne didesnis nei 3,3 m.

„Rekonstruoti šį šliuzą – pernelyg brangu, tad buvo rasta kita išeitis. Bus statomas naujas, platesnis šliuzas-reguliatorius Drevernos upės senvagėje, kuris tikrai sukurs geresnes sąlygas laivybai bei paskatins turizmą“, – sprendimą įvardina B. Markauskas.

Planuojama, kad naujasis šliuzas bus ne mažiau kaip 6 metrų pločio. Šiuo metu Vidaus vandens kelių direkcija rengia techninį darbo projektą, o Klaipėdos rajono savivaldybė formuoja sklypą naujo šliuzo statybai.

Vėliau Savivaldybė organizuos paties šliuzo statymą, o Vidaus vandens kelių direkcija atliks reikalingus valymo darbus senvagėje.

Taip pat jau ieškomas istorinio Jokšų tilpo per Vilhelmo kanalą rekonstrukcijos rangovas. Siekiama, kad šiuo metu nenaudojamu tiltu vėl galėtų važiuoti lengvieji automobiliai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,