Mano Gargždai



Klaipėdos rajone atnaujintas visas apšvietimo tinklas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Praėjusį rudenį prasidėjusi apšvietimo modernizacija – baigta. Visame Klaipėdos rajone buvo atnaujintas daugiau kaip 250-ies kilometrų ilgio apšvietimo tinklas. Keisti ne tik seni tinklai, atramos, bet ir šviestuvai – vietoje senų natrio lempų sumontuoti LED šviestuvai, kurie ne tik taupesni, bet ir geriau apšviečia gatvę ar taką tamsiu paros metu. Modernizuotas apšvietimo tinklas leis sutaupyti elektros išlaidų, be to, rajone tapo šviesiau ir saugiau.

 

Apšvietimo modernizacija palietė visas seniūnijas. Seni šviestuvai, atramos ar elektros linijos buvo keičiamos nuo Judrėnų iki Gargždų, nuo Kretingalės iki Priekulės. Modernizacijos metu buvo pakeista daugiau kaip keturi tūkstančiai šviestuvų, per dvi dešimtys elektros spintų ir daugiau nei septyni kilometrai apšvietimo laidų. Darbai truko apie devynis mėnesius.

„Dabar – vasara, tad šio pokyčio gal taip akivaizdžiai ir nepastebime, bet ateis ruduo, žiema ir pamatysime modernizacijos privalumus. Anksčiau buvusios natrio lempos buvo itin netaupios. Išaugus elektros kainoms, vien, pavyzdžiui, Gargždų apšvietimas mėnesiui kainuodavo po keliasdešimt tūkstančių eurų, o kur dar apšvietimo kokybė, kuri tikrai nebuvo pati geriausia. Dabar sumontuoti LED šviestuvai gerokai taupesni, tad sutaupytas lėšas, kurias anksčiau išleisdavom elektros sąskaitoms, galėsime panaudoti kitiems darbams. Taip pat jie ir šviesesni. O kai šviesiau, tai ir saugiau, kas ir buvo vienas pagrindinių mūsų tikslų“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Apšvietimo tinklo modernizacija kainavo apie 1,2 mln. eurų. Dalį šių lėšų skyrė valstybė. Planuose ir kitas projektas – rajono apšvietimo tinklų plėtra, kurio metu bus apšviestos ir tos gatvės bei gyvenvietės, kuriose to niekada nebuvo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 175 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,