Mano Gargždai



Populiariausių odos priežiūros procedūrų privalumai ir trūkumai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Odos priežiūros procedūros tampa vis populiaresnės, nes daugelis žmonių supranta, jog odos išvaizda ir sveikata yra labai svarbus gyvenimo kokybės veiksnys. Vienos populiariausių odos priežiūros procedūrų yra mikrodermabrazija, cheminis šveitimas ir kitos panašios procedūros. Nors šios procedūros gali suteikti tikrai daug naudos, jos taip pat turi savų privalumų ir trūkumų, kuriuos reikėtų atidžiai apsvarstyti prieš atliekant bet kokią procedūrą. Šiame straipsnyje Manodrauge.lt ekspertai aptaria šių procedūrų naudą bei pasekmes.

 

Mikrodermabrazija

Mikrodermabrazija yra neinvazinė odos šveitimo procedūra, kurios metu specialiu prietaisu pašalinamas išorinis negyvų odos ląstelių sluoksnis. Šios procedūros nauda – lygesnė, šviesesnė ir tolygesnė oda, taip pat sumažėja smulkių linijų, raukšlių ir spuogų randų. Be to, tai palyginti neskausminga procedūra, po kurios nėra jokio gijimo periodo, todėl ją patogu rinktis turintiems įtemptą dienotvarkę.

Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad šis gydymas gali tikti ne visiems. Žmonės, turintys jautrią odą, rožinę arba aktyvius spuogus, turėtų vengti šio gydymo, nes jis gali pabloginti šias būkles. Be to, mikrodermabrazija gali būti ne tokia veiksminga kaip kai kurios šiame sąraše išvardytos invazinės procedūros, o norimiems rezultatams pasiekti gali prireikti kelių seansų.

 

Cheminis šveitimas

Cheminis šveitimas – dar viena populiari odos priežiūros procedūra, kurios metu cheminiu tirpalu pašalinamas išorinis odos sluoksnis. Šios procedūros privalumai: geresnė odos tekstūra, mažesnės raukšlės ir smulkios linijos, tolygesnis odos atspalvis. Cheminiai pilingai gali būti pritaikomi pagal kiekvieno paciento poreikius, o norimiems rezultatams pasiekti gali prireikti kelių procedūrų.

Tačiau, kaip ir mikrodermabrazija, cheminis šveitimas tinka ne visiems. Jie gali sukelti odos sudirginimą, paraudimą ir pleiskanojimą, todėl jautrią odą ar aktyvius spuogus turintiems žmonėms jų reikėtų vengti. Be to, reikėtų turėti omenyje, kad cheminis šveitimas yra giliau į odą įsiskverbianti procedūra nei mikrodermabrazija, todėl gali prireikti šiek tiek laiko atsigauti.

 

Lazerinis odos paviršiaus atnaujinimas

Lazerinis odos šveitimas – tai odos priežiūros procedūra, kurios metu lazeriu pašalinamas išorinis odos sluoksnis. Šis gydymas labai efektyvus, o nauda pastebima iškart, įskaitant smulkių linijų, raukšlių ir senatvinių dėmių sumažėjimą, taip pat bendros odos tekstūros ir tonuso pagerėjimą. Lazerinis odos šveitimas taip pat yra palyginti greitas gydymas, kurį galima atlikti per vieną seansą.

Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad šis gydymas yra brangesnis ir reikalauja ilgesnio atsigavimo laiko nei kai kurios kitos šiame sąraše išvardytos procedūros. Be to, jis gali sukelti odos sudirginimą, paraudimą ir pleiskanojimą, todėl jo reikėtų vengti tiems, kurių oda jautri arba turi aktyvių spuogų.

 

Botoksas

Botoksas – tai kosmetinis gydymas, kurio metu į odą suleidžiama neurotoksino, laikinai paralyžiuojančio raukšles sukeliančius raumenis. Šio gydymo nauda: sumažėja smulkių linijų ir raukšlių, o išvaizda tampa lygesnė ir jaunatviškesnė. Botoksas taip pat yra palyginti greitas gydymas, kuriam nereikia atsigavimo.

Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad šis gydymas yra laikinas ir, norint išlaikyti jo veiksmingumą, jį reikės kartoti kas kelis mėnesius. Kai kuriems pacientams botoksas taip pat gali sukelti šalutinį poveikį, pavyzdžiui, galvos skausmą, mėlynes ir užkritusius akių vokus.

 

Užpildai

Užpildai yra dar viena populiari odos priežiūros procedūra, kurios metu į odą švirkščiama medžiaga, skirta odai putlinti ir smulkioms linijoms bei raukšlėms mažinti. Šio gydymo nauda – jaunatviškesnė išvaizda ir lygesnė, tolygesnė odos tekstūra. Užpildai taip pat gali būti naudojami lūpų, skruostų ir kitų veido bruožų apimčiai ir formai padidinti.

Tačiau, kaip ir botoksas, šis gydymas yra laikinas ir, norint išlaikyti jo veiksmingumą, jį reikės kartoti kas kelis mėnesius. Kai kurie užpildų tipai taip pat gali sukelti šalutinį poveikį, pavyzdžiui, patinimą, paraudimą ir mėlynes injekcijos vietoje.

Apskritai, prieš atliekant bet kokią procedūrą svarbu atidžiai apsvarstyti kiekvienos odos priežiūros procedūros privalumus ir trūkumus. Taip pat svarbu pasikonsultuoti su licencijuotu odos priežiūros specialistu, kad nustatytumėte, kuri procedūra geriausiai tinka jūsų odos tipui ir problemoms spręsti.

Apibendrinant galima teigti, kad mikrodermabrazija ir cheminis šveitimas yra neinvazinės priemonės, kurios suteikia naudos, pavyzdžiui, lygesnę ir šviesesnę odą, o lazerinis odos šveitimas yra invazyvesnė priemonė, dėl kurios atsigavimo laikas yra ilgesnis ir kaina didesnė. Botoksas ir užpildai – tai injekcinės procedūros, suteikiančios laikiną naudą, o užpildai labiau tinka veido apimčiai ir formai didinti. Visos šios procedūros turi savų privalumų ir trūkumų, todėl svarbu atidžiai apsvarstyti šiuos veiksnius prieš nusprendžiant, kurią procedūrą pasirinkti. Galiausiai, norint pasiekti optimalių odos priežiūros rezultatų, geriausia būtų rinktis procedūrų derinį.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,