Mano Gargždai



Nacionalinė švietimo agentūra skelbia tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraščius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko nuotr. Egidijaus Jankausko nuotr.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) informuoja, kad švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymais  patvirtinti du brandos egzaminų organizavimą ir vykdymą reglamentuojantys tvarkos aprašai bei tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraščiai. 

 

Nauja redakcija išdėstytas Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas, kuris galios IV gimnazijos klasių mokiniams (dvyliktokams), ir naujai parengtas Valstybinių brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas – III gimnazijos klasių mokiniams (vienuoliktokams). 

„Kai kalbame apie 2024 m. abiturientų laidą, tai esminių pokyčių nenumatoma, visi ir mokykliniai, ir valstybiniai brandos egzaminai bus vykdomi taip, kaip iki šiol. Daugiau dėmesio reikėtų atkreipti į Valstybinių brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašą. Juo vadovausis 2025 metų laidos abiturientai, jau 2024 m. būdami vienuoliktokais pradedantys laikyti tarpinius patikrinimus. Viena naujovių – galimybė po metų perlaikyti tarpinį patikrinimą. Toks leidimas galios tik vienerius metus. Nustatyti nauji egzaminų pavadinimai, pavyzdžiui, matematikos A, matematikos B ir kiti“, – sako NŠA Pasiekimų departamento direktorius Vidmantas Jurgaitis.  

Beveik visi tarpiniai patikrinimai vyks kovo mėnesį. Lietuvių kalbos ir literatūros tarpinis patikrinimas – balandžio 2-5 dienomis. Gegužės 7 d. istorijos tarpinis patikrinimas užbaigs III gimnazijos klasių mokinių patikrinimus. 

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidės kaip ir praėjusiais metais – birželio 5 d. lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminu, o baigsis birželio 25 d. vokiečių kalbos valstybiniu brandos egzaminu.  

Paskutinis pakartotinės sesijos egzaminas – mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros – vyks liepos 12 d. 

Valstybinių brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas  

Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas 

2023 – 2024 mokslo metų lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos, tarpinių patikrinimų ir brandos egzaminų tvarkaraščiai 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 99 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,