Mano Gargždai



Dalyvavo Lietuvos vaikų šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Z.Bitino nuotr. Z.Bitino nuotr.

     Spalio 17-tą dieną Šiauliuose vyko Lietuvos vaikų iki 11 metų komandinės šachmatų pirmenybės. Jose dalyvavo ir Gargždų sporto mokyklos jaunieji šachmatininkai.


     Nors tarp 14 komandų mūsiškiai buvo registruoti paskutiniu reitingu ir pagal amžių buvo vieni jauniausių tarp visų dalyvių, jie kovojo pagirtinai ir galutinėje įskaitoje sugebėjo iškovoti dešimtą vietą. Buvo pasiektos dvi pergalės, du mačai sužaisti lygiosiomis ir trys pralaimėti. Prie lentų buvo surinkta 16 taškų iš 35 galimų.

     Komandos kapitonas dešimtmetis Žygimantas Staponas prie pirmos lentos pelnė 3 taškus iš 7 galimų. Aštuonmetis Kernius Balčiūnas kovojo antroje lentoje ir komandai pelnė 2,5 taško. Tik metais už Kernių vyresnis Nedas Kymantas trečioje lentoje pelnė 3,5 taško. Vyriausias komandos narys Povilas Jankauskas ketvirtoje lentoje surinko 4 taškus, o prie paskutinės lentos kovojęs vėžaitiškis Ugnius Adomaitis į komandos taupyklę pridėjo dar 3 taškus.

     Prie pirmos lentos dauguma dalyvių buvo su FIDE reitingais, tad Ž. Staponui buvo puiki galimybė pagaliau įvykdyti normą greitųjų šachmatų FIDE reitingui gauti. Žygimantas tuo pasinaudojo. Jis iki šiol turėjo 6 reitinginius balus, lygiai tiek pat surinko šiose pirmenybėse. Koks bus jo greitųjų šachmatų reitingas, sužinosime lapkričio pradžioje, kada tai patvirtins FIDE. Džiugu, kad ir Povilas Jankauskas surinko pradinius 4 FIDE reitingo balus. Kitiems mūsų dalyviams šiuo klausimu nepasisekė.

 

     Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino ir Jono Sidabro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 289 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,