Mano Gargždai



Su pribloškiančia statistika kovos šeimų klubas „7 kvadratu“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šeimų klube „7 kvadratu“ nenuobodžiaus nei mažiausieji jo nariai, nei tėveliai. A.Ananjevos nuotr. Šeimų klube „7 kvadratu“ nenuobodžiaus nei mažiausieji jo nariai, nei tėveliai. A.Ananjevos nuotr.

7 minutės. Būtent tiek dėmesio per parą, atliktų tyrimų duomenimis, Lietuvoje tėvai skiria savo vaikams. Liūdna statistika byloja, kad mažieji lietuvaičiai jaučiasi nelaimingiausi Europoje. Negana to, remiantis tyrimų rezultatais, tėvai Lietuvoje jaučia stiprų emocinį ryšį su vaikais, bet ne visada randa jiems pakankamai laiko.

Klaipėdos rajono tėvams tokia statistika negalioja – jie susibūrė į šeimų klubą, kuriame drauge su atžalomis prasmingai ir įdomiai leis savo laiką.

 

Šeimų klubas veiklą vykdo J.Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Į pirmuosius susitikimus atvykę entuziastai jau ir prasmingą pavadinimą klubui sugalvojo – „7 kvadratu“.

Vaikų literatūros skyriaus vedėjos pavaduotoja edukacinei ir informacinei veiklai Albina Ananjeva, kartu su skyriaus vedėja Daiva Ringiene iniciavusi klubo steigimą, pasakojo, kad jame nuobodu nebus nei tėveliams, nei vaikams – planuojama daugybė įdomių nemokamų veiklų: kūrybinės dirbtuvės, skaitymo skatinimo programos, meno terapijos, žygiai, fotokonkursai, šventinės popietės ir pan.

Pasak A.Ananjevos, taip pat planuojama kartu vykti į edukacines keliones, mokytis plaukti, sportuoti ir pan.

Vaikų literatūros skyriaus vedėjos pavaduotoja edukacinei ir informacinei veiklai nurodė, kad šeimų klubo tikslas – skatinti šeimų/tėvų iniciatyvas, dalyvaujant ugdymo proceso organizavime bei vykdyme, ugdant pilietinę bei demokratinę visuomenę, darant poveikį mokyklų bendruomenėms, bendradarbiavimą su kitų rajonų šeimų/tėvų klubais, asociacijomis, partnerių šeimų/tėvų neformaliomis grupėmis.

„Džiaugiamės, kad susitikimo metu susirinko daug iniciatyvių mamyčių ir tėvelių, kuriems svarbi jų vaikų ateitis. Įkurtas klubas turės galimybę plėtoti tėvų švietimą, bendradarbiauti su mokyklomis ir kitomis institucijomis vaikų švietimo, sveikatos, kultūros, sporto ir kitais įvairiais klausimais, dalyvauti projektuose, organizuoti kultūrinius, švietimo ir kitus renginius“, – portalui mano-gargzdai.lt pasakojo A.Ananjeva.

Kovo 19 d. 11 val. klubas startuoja su pirmąja veikla – numatomos kūrybinės dirbtuvės „Velykų spalvos“. Užsiėmimų metu bus kuriami šventiniai vainikai.

„Įsilieti į klubo veiklą kviečiame ne tik mamas su vaikais, bet ir tėvelius“, – ragino A.Ananjeva.

 

Šeimų klubo „7 kvadratu“ susitikimo akimirkos – A.Ananjevos nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 155 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,