Mano Gargždai



Gargždiškės R.Kuprienės siuvinėtuose paveiksluose atgyja šventieji

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Paveikslui išsiuvinėti prireikė 5 mėnesių. V.Vaserės nuotr. Paveikslui išsiuvinėti prireikė 5 mėnesių. V.Vaserės nuotr.

5 mėnesiai. Tiek užtruko kruopštus ir didelio atidumo reikalaujantis Reginos Kuprienės triūsas, kryželiu siuvinėtų paveikslų kolekciją papildęs dar vienu kūriniu – šį kartą žymiąja Leonardo da Vinčio „Paskutine vakariene“.

 

Šiandien Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje eksponuojami 7 kruopščios moters siuvinėti paveikslai. Jie, pasak autorės, specialiai šiai parodai parkeliavo iš Anglijos, Vilniaus, Kaišiadorių, kitų Lietuvos kampelių, nes praktiškai visi darbai yra jau padovanoti. Paskatinta anūkės R.Kuprienė pirmąkart ryžosi surinkti didžiausius savo darbus ir viešai parodyti kūrybą – surengti parodą. Ją geranoriškai sutiko priimti Gargždų parapija.

67-erių metų moteris portalui mano-gargzdai.lt atviravo, kad siuvinėjimu susidomėjo dar vaikystėje, tačiau vėliau, auginant vaikus, ne visada tam atrasdavo laiko. Pirmieji darbai, anot moters, buvo gėlės, vėliau sudomino portretai.

„Pamatau ir viskas – nusprendžiu, kad noriu tai siuvinėti“, – subjektyvius apsisprendimo motyvus rinktis tam tikrus kūrinius atskleidė moteris.

Pasak jos, kartais tenka ilgokai paieškoti schemos, pagal kurią siuvinėti. Taip nutiko ir su paveikslu „Paskutinė vakarienė“.

„Ieškojau visur, bet neradau. Nuvažiavau pas draugę netoli tėviškės. Ji irgi siuvinėja, tai išsikalbėjome, sako: „Aš turiu“, – atsitiktinumo dėka gauta schema džiaugėsi moteris.

Šį paveikslą, kurio vien medžiagų vertė siekia 200 eurų, gargždiškė planuoja pasilikti sau.

50 metų Gargžduose gyvenanti R.Kuprienė pasakojo, kad be siuvinėjimo dar užsiima mezgimu, patinka ir lauke pabūti, darželius prižiūrėti.

Moteris pasidžiaugė, kad siuvinėjimo kryželiu technikos jau išmokyti ir visi anūkai – dvi mergaitės ir du berniukai: „Anūkas, kai pasilieka, tai irgi sako: „Močiute, aš su tavim kartu siuvinėsiu“. Vyresnioji anūkė taip pat yra ir paveikslą išsiuvinėjusi“.

 

R.Kuprienės paveikslų parodą Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje bus galima apžiūrėti iki balandžio pradžios. 

 

R.Kuprienės siuvinėti paveikslai – Vitalijos Vaserės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 112 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,