Mano Gargždai



Europos rankų lenkimo čempionate – net trys Gargždų sportininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Bulgarijoje gegužės 21–29 d. vyko 26-asis Europos rankų lenkimo čempionatas, kuriame savo tvirtas rankas demonstravo ir Lietuvos atstovai. Tarp jų šalies vardą garsino Gargždų sporto mokyklos rankų lenkimo trenerė Inga Rimkuvienė su savo auklėtiniais: Gabija Genčaite ir Justu Vasiliausku.

 

Europos čempionate dalyvavo 29 šalys, kurios pristatė net aštuonis šimtus stipriausių ir geriausių savo sportininkų. Lietuva delegavo aštuonis atstovus: jau minėtus sportininkus iš Gargždų – Ingą, Gabiją ir Justą, Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentą Vydą Mikelionį ir Šarūną Manarką (Vilnius), Eglę Vaitkutę (Šilutė), Romutį Pališkį ir Gintarę Stravinskaitę (Šakiai). Lietuvos komanda iškovojo keturis aukso ir vieną bronzos medalį.

I.Rimkuvienė kovojo svorio kategorijoje iki 65 kg. Kaire ranka ji ryžtingai grūmėsi su Rusijos ir Turkijos varžovėmis ir priartėjo iki 3 vietos aiškinimosi. Dėl trečios vietos Inga kovėsi su Lenkijos sportininke ir garbingai pralaimėjo daugkartinei pasaulio ir Europos čempionei ir prizininkei Marlenai Wawrzyniak. I.Rimkuvienė liko ketvirtoje vietoje. Dešine ranka ji užėmė penktąją vietą.

„Džiaugiuosi užimtomis vietomis. Žemiau liko Italijos, Turkijos, Suomijos, Rumunijos, Moldavijos sportininkės. Iš šių didelių šalių atvyko pačios geriausios ir stipriausios sportininkės. O prizininkių trejetukas daug metų kartojasi – dvi Rusijos sportininkės ir Lenkijos rankų lenkimo sporto žvaigždė. Artimiausiu metu mano tikslas vienas – pakeisti šio trejetuko sudėtį“, – kalbėjo I.Rimkuvienė.

Trenerės auklėtiniams tai buvo pirmos tokio masto varžybos. Jie su kai kuriais sportininkais labai puikiai kovojo. Justas ir Gabija tik rugsėjį susipažino su trenere ir susidomėjo rankų lenkimo sportu. Todėl tikėtis aukštų vietų ir pasiekimų iš vaikų dar būtų buvę anksti. Sportininkai puikiai startavo.

„Pasisėmėmė daug vertingos ir naujos patirties, mokėmės suvaldyti jaudulį senoje, kai tavo kovą stebi apie pusę tūkstančio sportininkų, sirgome ir palaikėme savo trenerę Ingą, kitus Lietuvos komandos draugus. Susipažinome su kitų šalių sportininkais, atradome naujų draugų ir, žinoma, gavome visą gyvenimą išliksiančių prisiminimų apie pirmąjį Europos rankų lenkimo čempionatą“, – įspūdžiais dalinosi jaunieji sportininkai.

Savaitę viešėdami svečioje šalyje sportininkai laisvu nuo varžybų metu turėjo nemažai laiko susipažinti su Rumunijos sostine Bukareštu. Tačiau jie atviravo, kad visur gerai, bet namuose – geriausia ir saugiausia. Gerbkime, mylėkime ir saugokime savo šalį, nes Lietuva – nuostabi.

I.Rimkuvienė už galimybę sudalyvauti Europos rankų lenkimo čempionate dėkoja Klaipėdos rajono sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui. Justas ir Gabija nuoširdų „ačiū“ taria savo rėmėjams : Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriui Sigitui Karbauskaui, UAB „Liskandas“, mokytojui Sigitui Klymantui, Endriejavo seniūnės padėjėjui Petrui Puidokui ir kitiems, prisidėjusiems prie jaunųjų sportininkų kelionės į Europos rankų lenkimo čempionatą Rumunijoje.

 

Dalyvių nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 63 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,