Mano Gargždai



Gargžduose gerumu dalinosi iš Ispanijos atvykusios savanorės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Savanorės iš Ispanijos lankytus asmenis apdovanojo dėmesiu ir švelnumu. Gerdos Muldarytės nuotr. Savanorės iš Ispanijos lankytus asmenis apdovanojo dėmesiu ir švelnumu. Gerdos Muldarytės nuotr.

    Pastarąją savaitę Gargžduose svečiavosi būrys viešnių iš Ispanijos. Savanorės iš Barselonos trečią kartą įgyvendino gerumo ir savanorystės projektą, kurio metu lankė vienišus senjorus, bendravo su neįgaliaisiais, viešėjo įvairiose įstaigose. Be to, jos vaikus mokė ispanų kalbos. Ši bendrystė neišdildomų įspūdžių padovanojo tiek iš svečios šalies atvykusioms merginoms, tiek rajono gyventojams.

 

    Ir bendravo, ir mokė
    Liepos 19–26 dienomis Lietuvoje lankėsi 54 ispanės, joms talkino 12 lietuvių. „Vilnelės" kultūros centro vadovė Lina Uturytė, koordinavusi projektą, pasakojo, kad viešnioms Gargžduose veiklos netrūko. Merginos lankėsi V.Gaigalaičio globos namuose, Endriejavo parapijos pagyvenusių žmonių socialinės globos dienos centre, Gargždų socialinių paslaugų centre, Vaikų dienos centre, ligoninėje bei kitose įstaigose. Lankytos ir šeimos, kurioms reikalingas toks bendravimas.
    Be to, barselonietės norintiesiems suteikė galimybę pagilinti ispanų kalbos žinias. Buvo surinktos 3 grupės po maždaug dešimt vaikų, kuriuos ispanės sudomino įvairiomis užduotimis ir kitomis veiklomis.
    Lietuvių savanorės džiaugėsi, kad projekto dalyvės visur buvo sutiktos labai šiltai.
    „Pavyzdžiui, Gargždų socialinių paslaugų centre su jo lankytojais labai padėjo bendrauti darbuotojos. Endriejave taip pat noriai mums priėmė, džiaugėsi. Dienos centre besilankantys senjorai buvo mums net vaidinimų paruošę, dainavo, šoko", – prisiminė savanoriavusios lietuvės.

 

    Džiaugėsi patirtimi
    Pasak aktyvių merginų, ir bendravimas su ispanėmis, ir nuveikti darbai joms įsiminė ilgam.
    „Ispanės – labai draugiškos. Iš jų galima pasimokyti šilto bendravimo, tolerantiškumo, taip pat ispanų kalbos. Su jomis buvo linksma bendradarbiauti", – įspūdžiais dalinosi antrus metus šioje stovykloje dalyvavusi Rūta.
    Taip pat antrus metus prie projekto prisijungusi Viktorija teigė, kad jai įsiminė bendravimas su vyresnio amžiaus žmonėmis, kurie pažadėjo projekto dalyvių laukti ir kitais metais.
    „Labai malonu padėti žmonėms. Ispanės sutiko, kad Lietuvoje yra daug žmonių, kuriems reikia pagalbos. Jie būna laimingi, kai padedame, pralinksmėja jų gyvenimas", – teigė Elena, kita savanorė, kurią prisidėti prie šios veiklos pakvietė pusseserė Rūta.
    „Ispanės yra kito mentaliteto. Jos skleidžia labai pozityvią energiją. Tai visus užkrečia, ypač vyresnio amžiaus žmones", – pasakojo Didžiojoje Britanijoje studijuojanti Gerda, kuri, grįžusi atostogų į Gargždus, ne tinginiavo, o įsiliejo į savanorių gretas.
    Pasak lietuvių, teigiamų emocijų ir įspūdžių išsivežė ir merginos iš Ispanijos.
    „Ispanės pasakojo, kad joms buvo labai smagu matyti besišypsančius žmones ir tai, kaip pasikeisdavo pastarųjų nuomonė, kai su jomis pabendraudavo. Nes dažnas iš pradžių prisibijojo įsileisti. O paskui buvo taip, kad nenorėjo išleisti", – kalbėjo savanorė Viktorija.
    Gerumo projekte dalyvavusios merginos patikino, kad toks vizitas nebuvo paskutinis – šią veiklą ketinama tęsti.

 

    Ispanių vizito Gargžduose akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 240 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,