Mano Gargždai



Vėžaičiuose nuaidėjo Oninių šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Liepos 31 dieną, sekmadienį, Vėžaičiuose šurmuliavo jau tradicija tapusi kasmetinė Oninių šventė, kurios metu buvo minimas ir 455-asis Vėžaičių miestelio gimtadienis.

 

Renginio organizatoriai pasirūpino, kad veiklos netrūktų nei vienam. Pirmąją dienos pusę žvejai varžėsi žūklės varžybose, sporto entuziastai kovojo sportinėse rungtyse, o kiek ramiau ir iškilmingiau nusiteikę miestelio gyventojai ir svečiai dalyvavo Šv. Kazimiero bažnyčioje vykusiose Šv. Mišiose, kurių metu skambėjo arfos ir smuiko melodijos.

Po pietų visi buvo laukiami Skinijos slėnyje, kuriame vyko tradicinė šventinė mugė. Kiek vėliau šventės dalyvių susidomėjimo sulaukė ginklų paroda bei karių savanorių organizuotos kariškos estafetės ir kitos sportinės rungtys.

Antroje dienos pusėje nuobodžiauti nebuvo kada – miestelio gyventojai ir svečiai buvo apdovanoti, pasveikinti bei pavaišinti žemaičių valgių degustacijose. Degustacijų metu buvo akcentuojama ne tik duonos, bet ir kitų žemaitiškų valgių bei gėrimų svarba. Visi buvo kviečiami paskanauti ant bulvių tirpinamu užtrinu, čemeryčių gira, sėmenine, senoviniu žemaičių pyragu, sūriu su medumi ir kitais tradiciniais žemaičių valgiais, kuriuos paruošė ir prie įdėjų įgyvendinimo noriai prisidėjo Vėžaičių pagrindinė mokykla, darželis, seniūnija, biblioteka ir kitos organizacijos. Šventės organizatoriai džiaugiasi renginio dalyvių bendruomeniškumu, organizuotumu ir realizuotomis idėjomis.

Vakarinėje šventės dalyje patrepsėti kojomis ir smagiai praleisti likusį vakarą kvietė Girininkų skyriaus kvinteto ir instrumentinės grupės, „Vaivorykštės“, „Melodijos“, „Karuselės“, „Trumpės“, „Medžiotojų trio“, Vėžaičių kultūros centro ir Lapių skyriaus jungtinio kvinteto, mažųjų sportinių šokių šokėjų bei kaimo kapelos „Ritin dobil“ pasirodymai.

Vėliau visi buvo skatinami būriuotis nuotraukai iš viršaus, kurioje užfiksuota širdis, simbolizuojanti meilę Vėžaičių miesteliui, o šią puikią idėją vainikavo kolektyvas „Daumantų muzikantai“.

Šventinę programą geromis emocijomis ir populiariomis dainomis užbaigė visų laukti „Du Donatai“ ir šviesų šou.

 

Oninių šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose (daugiau nuotraukų rasite čia):

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 531 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,