Mano Gargždai



Drevernoje ir šiemet švęsta rudens lygė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

    Šeštadienį senasis Drevernos uostas sutemus nušvito įspūdingomis ugnies liepsnomis – čia tradiciškai sutiktas rudens lygiadienis ir paminėta Baltų vienybės diena.


    „Drevernos rudens lygę" jau trečius metus iš eilės inicijuoja amatininkų gildija „Krikragaa". Renginio programoje apjungta kultūra ir menas, drąsiai gretinti tradicinio folkloro elementai, profesionalūs ir mėgėjiški teatriniai veiksmai, kino bei animacijos seansai, šiuolaikinės instaliacijos bei parodos.
    Šventės metu netrūko įdomių renginių. J.Gižo etnografinėje sodyboje žiūrovus džiugino Priekulės E.Vicherto teatro studija, Drevernos „Žvejytės", Klaipėdos EKC folkloro ansamblis „Kuršių ainiai". Taip pat čia vyko susitikimas su etnologu Rimantu Balsiu, pristatyta etnodokumentika.
    Senajame uoste veikė kino ir animacijos kambarys, dėmesį kaustė ugniniai lygiadienio virsmai bei teatro „Apeironas" parengtos lietuvių liaudies siaubo pasakų interpretacijos.
    Drevernos kultūros namuose veikė fotoparoda „Ragu per dangų", o vakarą vainikavo ugnies skulptūros deginimas, po kurio visi buvo pakviesti praleisti naktį tradicinių šokių sūkuryje.
    Gildijos nariai kasmet kelia sau vis didesnius iššūkius ir šiemet pastatė net 20 metrų ilgio ir 8 metrų aukščio baltiškųjų simbolių ugnies skulptūrą. Jos statyba subūrė ne tik „Krikragos" narius, bet ir menininkus bei savanorius iš Lietuvos, Ispanijos ir Vokietijos, kurie visi darbavosi kūrybinėje stovykloje Drevernoje.


    Daugiau šventės akimirkų – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,