Mano Gargždai



Dovilai šventes pasitinka su šviesa (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Gruodžio 13 dieną, minėdami šv. Liucijos arba kitaip dar vadinamą šviesos dieną, doviliškiai įžiebė Kalėdų eglę, kartu su ja nušvito ir karpiniais dekoruotos etnoinstaliacijos.

 

Vėsoką antradienio vakarą bendruomenė rinkosi Dovilų evangelikų liuteronų bažnyčioje pasiklausyti iš Latvijos atvykusių Liepojos muzikos mokyklos varpininkų ansamblio „Campanella“.

Po koncerto šventė persikėlė prie seniūnijos. Čia susirinkusius pasitiko Kalėdaitis, stebuklinga lazda jis įjungė „Leliumoj TV“ ant seniūnijos sienos.

Parodęs pasaką apie elnią devyniaragį, Kalėdaitis ta pačia „išmania“ lazda įžiebė kalėdinę eglę. Kartu su ja sužibo ir išskirtinės karpiniais dekoruotos etnoinstaliacijos.

Įžiebimu šventė nesibaigė. Bendruomenės nariai ir svečiai buvo kviečiami apsilankyti Kalėdų senelio svetainėje. Čia buvo galima pasėdėti Kalėdų senelio krėsle, parašyti jam laišką, dar nemokantiems rašyti mažiesiems šventės svečiams siūlyta naudotis balso paštu norint perduoti pageidavimus kalėdinėms dovanoms.

Šventės dalyviai galėjo pasisverti ar buvo geri, ar nusipelnė šiemet dovanų. Siūlyta ir išsiplauti nešvarias mintis, užsukti į sniego fabrikėlį, apžiūrėti ekologiškus dviračius – juos Kalėdų Senelis naudoja vietoj rogių važinėdamas po Klaipėdos kraštą.

 

Šventės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 427 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,