Mano Gargždai



Gargždo festivalis Minijos slėnį atgaivino jau 10-ą kartą (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų miesto taurė atiteko Tadui Šeškui su žirgu Abu Dabi iš Palangos jojimo sporto klubo „Zigmo žirgai“. S. Ulvikienės nuotr. Gargždų miesto taurė atiteko Tadui Šeškui su žirgu Abu Dabi iš Palangos jojimo sporto klubo „Zigmo žirgai“. S. Ulvikienės nuotr.

Tradiciniai žirgų konkūrai, didžiulė vaikų pramogų erdvė, smagūs koncertai, geras oras ir bendrystė – taip galima apibūdinti jau 10-ąjį Gargždo festivalį, praūžusi Minijos slėnyje rugpjūčio 26-ąją.

 

Gargždų miesto taurė – į Palangą

Kaip ir kasmet, festivalyje didžiulis dėmesys buvo skiriamas žirgams ir raiteliams – įvyko 5 konkūrai, kurių bendras prizinis fondas siekė net 3000 eurų. Gyventojai turėjo galimybę išvysti 80 startų, proga išbandyti save varžybose pasinaudojo jaunieji raiteliai. Renginio sumanytojas ir organizatorius Vaclovas Macijauskas apgailestavo, kad šįkart startavo mažiau raitelių nei pernai ir svarstė, kad galbūt didesniam dalyvių skaičiui pritraukti sutrukdė dar trejos Lietuvoje vykusios varžybos. Nepaisant to, į Gargždus atvyko svečių iš Palangos, Viešvilės, Plungės, Telšių.

Gargždų miesto taurė jau trečią kartą iškeliavo į Palangą. Šįkart geriausiai šiame konkūre (kliūčių aukštis iki 120 cm) pasirodė aukšto lygio raitelis Tadas Šeškas su žirgu Abu Dabi. Gargždo konkūre (kliūčių aukštis iki 115 cm) pirmąja vieta džiaugėsi taip pat jojimo sporto klubo „Zigmo žirgai“ atstovė Laura Fiodorovaitė su Sanremo. Didėjančio sunkumo su „Joker“ konkūre (kliūčių aukštis iki 90 cm) nugalėjo Neda Sipavičiūtė su žirgu Kadrilis. Dviejų fazių konkūre (kliūčių aukštis iki 80 cm) poni klasės žirgų įskaitoje nugalėtoja tapo Greta Drakšaitė su Princu, o tame pačiame konkūre jaunų žirgų įskaitoje pergale džiaugėsi Karolina Jančauskaitė su Hera. Mažylių konkūre (kliūčių aukštis iki 60 cm) pergalę iškovojo Evelina Brazdeikytė, kuri varžėsi ant žirgo Meilutė.

 Visą dieną vykusias varžybas vainikavo apdovanojimai, kurių metu prizininkams įteikti prizai, medaliai, taurės, rozetės. Apdovanojimus be V. Macijausko įteikė ir Gargždų miesto bendruomenės pirmininkė Violeta Gedgaudienė, UAB „Redstena“ direktorius Ovidijus Jankauskas, Seimo narys Petras Gražulis.

Festivalis organizuojamas rėmėjų lėšomis, o Klaipėdos rajono savivaldybė prie jubiliejinio renginio finansiškai neprisidėjo. Siekdamas į tai atkreipti dėmesį, festivalio vedėjas  renginyje paprašė dalyvių tylos minute „pagerbti“ Savivaldybę.

 

Apdovanojimai – Simos Ulvikienės vaizdo įraše:

 

Pramogų netrūko

Be tradicinių konkūrų varžybų Minijos slėnyje laukė ir daugiau pramogų. Didžiulė erdvė buvo skirta vaikams. „Gargždukų miestelyje“ mažieji galėjo ne tik šėlti ant batutų, bet ir rasti veiklos su „Kūlverstukų šalimi“, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro Stendinio modeliavimo būreliu. Ne tik vaikų, bet ir jų tėvelių šypsenų netrūko prie alpakų aptvaro. Trys grakštūs ir gražūs gyvūnai tapo daugelio fotografijų objektais. Taip pat buvo galima daugiau sužinoti apie keturkojų priglaudimą, mat renginyje dalyvavo ir „Linksmųjų pėdučių“ atstovai. Kaip ir kasmet, organizatoriai šventėje nemokamai pramogauti pakvietė kelias dešimtis vaikų iš socialiai remtinų šeimų.

Vakare linksmybės tęsėsi su grupe „Jonis“, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro grupe „Nevalyk lentos“, scenoje pasirodė viešnios iš Šilutės – Žydrė Adomaitienė ir Liuda Kašetienė. Šokių programą pademonstravo Gargždės šokėjos. Vakarą vainikavo šviesų meninė slėnio instaliacija.

„Manau, kad renginį geriausiai įvertintų jo dalyviai. Viskas, ką suplanavome, įvyko. Dėl kiekybės ir kokybės – visada, žinoma, norisi geriau. Svarbiausia – kad buvo oras geras“, – renginį apibendrino V. Macijauskas.

 

Gargždo festivalio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,