Mano Gargždai



Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje paminėtas 30-mečio jubiliejus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Abu, buvęs ir esama, mokyklos vadovai šventės metu simboliškai uždegė gimnazijos žiburį. K. Abromavičiūtės nuotr. Abu, buvęs ir esama, mokyklos vadovai šventės metu simboliškai uždegė gimnazijos žiburį. K. Abromavičiūtės nuotr.

Praėjusį penktadienį Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bendruomenė minėjo išskirtinę sukaktį – mokykla šventė 30 metų jubiliejų. Moksleivių bei mokytojų pasveikinti susirinko ne tik rajono valdžios atstovai bei garbūs miesto svečiai, bet ir pirmasis Gargždų 3-iosios vidurinės mokyklos direktorius Vidūnas Davidonis.

 

Paliko didžiausią įspūdį

Šventinė nuotaika buvo juntama vos įžengus pro mokyklos paradinių durų slenkstį. Kiekvienas svečias čia pasitiktas su dainomis bei dovanomis. Gimnazijos koridoriuose tvyrojo pakili nuotaika, aplink sukiojosi pasipuošę mokyklos bendruomenės nariai, šventės dalyviai ir svečiai. Netrukus visi susirinko į aktų salę, kur ir prasidėjo kone dvi valandas trukusi gimtadienio šventė. Jos metu netrūko nei gražių ir originalių sveikinimų, nei muzikinių pasirodymų.

Renginio pradžioje žodis buvo suteiktas pirmajam mokyklos vadovui V. Davidoniui. Svečias prisipažino, kad Gargždai visuomet jam išliks mėgstamiausiu ir mylimiausiu miestu, nepaisant to, kad gyveno ir dirbo įvairiuose Lietuvos kampeliuose: „Tai buvo tie metai, kurie paliko patį didžiausią įspūdį gyvenime.“

Pirmasis direktorius prisiminė metus, kuomet buvo padėti pamatai mokyklos įkūrimui ir papasakojo, kaip sekėsi vykdyti pirmuosius darbus.

„Aš didžiuojuosi, kad dirbau šioje mokykloje, daugelį puikių akimirkų išgyvenau su nuostabiais žmonėmis – tais, be kurių, tikiu, nebūtų tokios gražios dabarties. Mokytojams ir mokiniams linkiu didžiulės sėkmės, nuostabaus ir tikro pažinimo jausmo kasdien, kiekvieną akimirką“, – 30-mečo proga susirinkusiai bendruomenei linkėjo V. Davidonis.

 

Pirmasis mokyklos direktorius V. Davidonis pedagogams ir moksleiviams linkėjo tikro pažinimo jausmo. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Džiaugiasi kiekvienu esančiu

Vėliau kalbėjo dabartinė „Vaivorykštės“ gimnazijos vadovė Irena Pintverytė. Direktorė nepraleido progos pasidžiaugti moksleivių pasiekimais rajono ir šalies mastu.

„Džiaugiuosi, jog su kiekvienais metais tampame brandesniais. Visuomet didžiuojuosi ir džiaugiuosi tėveliais, kurie atveda vaikus į gimnaziją ir neišveža labai gerai besimokančių vaikų į didžiuosius miestus. Esame kūrybingi ir smalsūs, drąsūs ir laisvi, socialiai aktyvūs. Tikrai jaučiu, kad esame savo mokyklos patriotai. Todėl didžiuojuosi savo kolektyvu, mokiniais, garsinančiais gimnaziją. Džiaugiuosi kiekvienu dabar čia esančiu ir tais, kurie po daugelio metų užsuka į mokyklą ir klausia, kaip laikosi „Vaivorykštė“? Tai ir yra didžioji mūsų darbo prasmė“, – kalbėjo I. Pintverytė.

Abu, buvęs ir esama, mokyklos vadovai oficialios ceremonijos metu simboliškai uždegė gimnazijos žiburį.

 

V. Dačkauskas gimnazijai įteikė gimtadienio dovaną. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Linkėjo augimo ir klestėjimo

Mokyklos bendruomenę sveikino ir dovanas įteikė ir Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas: „Visuomet labai malonu atvykti į šią mokyklą, nes kartu su pirmuoju direktoriumi V. Dovidoniu ją statėme. <...> Norėčiau visam kolektyvui, mokytojams , gimnazistams ir tėveliams palinkėti, kad ši mokykla toliau augtų, klestėtų, kad čia gyvuotų savivalda, o šiandien visi išsakyti linkėjimai išsipildytu su kaupu.“

Linkėjimus išsakė ir Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius: „Nuoširdžiai linkiu, kad kuo daugiau „Vaivorykštės“ gimnaziją baigusių mokinių galėtų drąsiai prisipažinti, jog baigė geriausią mokyklą pasaulyje.“

Renginio metu „Vaivorykštę“ gimtadienio proga sveikino ir mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, Seimo nario Broniaus Markausko padėjėjas Raimundas Daubaris, Tarybos narė Rasa Petrauskienė, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios dvasininkas Stasys Toleikis ir kiti garbūs svečiai, pirmųjų mokyklos laidų auklėtojai, buvę ir dabar gimnazijoje besimokantys mokiniai. Mokytojams buvo įteikti Savivaldybės garbės raštai.

 

Gargždų 3-ioji vidurinė mokykla pradėjo darbą 1988 m. Mokyklos vadovai – direktorius V. Davidonis, pavaduotojos ugdymui Nijolė Balčikonytė, Regina Gutauskienė ir Ramunė Balsytė – sutelkė jaunatvišką kolektyvą. Mokykloje dirbo 43 mokytojai, mokėsi 886 mokiniai. Nuo pat pirmųjų mokyklos veiklos dienų buvo įvestas sustiprintas dailės mokymas.

1992 m. išleisti pirmieji abiturientai. Nuo 1992 metų vadovauti mokyklai pradėjo I. Pintverytė, mokyklai suteiktas „Vaivorykštės“ vardas. Taip pačiais metais leista suformuoti pirmąją humanitarinę gimnazijos klasę.

1996 m. buvo suteiktas gimnazijos statusas. Nuo 2012 m. ugdymo institucija tapo keturmete gimnazija. Nuo 2018 metų kaip konsultuojanti mokykla dalyvauja projekte „Kuriu pamokas ir savo ateitį pats“. Projekto tikslas – gerinti mokinių pasiekimus diegiant naujus ugdymo proceso organizavimo modelius.

 

Akimirkos iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimtadienio šventės – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 136 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,