Mano Gargždai



4 tūkstančiai rajono gyventojų plušėjo talkose

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajone buvo surinkta 50 tonų atliekų. Klaipėdos rajone buvo surinkta 50 tonų atliekų.

Šeštadienį net ir atokiausiuose šalies kampeliuose žmonės rinkosi į talkas. Aktyviai švarinosi ir Klaipėdos rajono gyventojai.

 

Akcijos „Darom“ koordinatorė Klaipėdos rajone Agnė Zabrynaitė informavo, kad, pirminiais duomenimis, akcijoje dalyvavo apie 200 tūkst. šalies gyventojų, buvo surinkta apie 2 tūkst. tonų atliekų.

„Klaipėdos rajone talkose dalyvavo apie 4 tūkst. žmonių. Buvo 80 tvarkymosi taškų, surinkta 50 tonų atliekų. Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras nemokamai priėmė 38 tonas. Kiekvienais metais surinkdavome apie 100 tonų, šiemet – 50. Tai reiškia, kad akcijos pasiteisina, žmonės progresuoja. Tvarkymosi vietos tos pačios, o atliekų mažėja – tai yra gerai. Gal kažkada tokių akcijų ir nebereikės“, – kalbėjo akcijos koordinatorė.

A. Zabrynaitė teigė, kad Gargžduose žmonės rinkosi tvarkyti karjerų teritorijos.

„Akcijoje dalyvavo „Minijos“ progimnazijos mokiniai, jų tėvai ir mokytojai, Gargždų kariai savanoriai, pavieniai žmonės. Rinkdami šiukšles vaikai prigalvojo įvairių atrakcijų. Suradę vieną batą, ieškojo antrojo, kitas matavosi rastus džinsus, trečias svarstė, kur panaudoti rastą šalmą“, – šypsojosi A. Zabrynaitė.

Ji pridūrė, kad vaikai stebėjosi šiukšlių kalnais, klausė, kodėl žmonės taip blogai elgiasi.

„Reiškia, kad ir jie patys pagalvos prieš šiukšlindami. Nes patys prisidėjo prie akcijos, rinko atliekas“, – mąstė akcijos koordinatorė.

A. Zabrynaitė pasakojo, kad iš karjerų teritorijos buvo išvežta daug didelių gabaritų išmestų daiktų: sofų, televizorių, šaldytuvų, automobilių detalių ir t.t.

 

Gribžinių, Jakų, Lapių bendruomenių, „Minijos“ progimnazijos bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 295 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,