Mano Gargždai



Vėžaičių mokyklos Olimpinė savaitė: sportas, vertybės ir draugystė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Klaipėdos r. Vėžaičių pagrindinėje mokykloje vyko Olimpinio judėjimo savaitė, kurios metu buvo minimas Lietuvos olimpinio judėjimo 100-metis. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

 

Kiekvieną rytą mokiniai buvo kviečiami mankštintis „judriųjų pertraukų“ metu, per fizinio ugdymo pamokas jie žaidė įvairius sportinius žaidimus. Tarp klasių mokiniai rungėsi kvadrato, futbolo, krepšinio, tinklinio varžybose.

Spalio 1 dieną mokykloje vyko olimpinis renginys „Penki žiedai“. Direktorė Dalia Baliutavičienė tarė sveikinimo žodį, prisiminė vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje, palinkėjo neblėstančios sporto ugnelės visiems dalyviams. Renginio metu, vyko sportinės rungtys: šoklusis atletas, kimštinio kamuolio metimas, „Palestros“ bėgimas, bato metimas į tolį, estafetinis bėgimas „5 olimpiniai žiedai“, „Lenta“, atsispaudimai, virvės traukimas ir kitos veiklos. Priešmokyklinukai ir pradinukai noriai rungėsi įvairiose rungtyse, sportuodami „pasikrovė“ geros energijos, pasižadėjo gyventi aktyviau, o gal net ir olimpiečiais tapti!

Pasibaigus renginiui visi buvo apdovanoti padėkomis už dalyvavimą olimpinėje savaitėje, o prizininkai – medaliais ir diplomais. Mokiniai suprato, kad pagrindinės olimpizmo vertybės yra tobulėjimas, pagarba, draugystė.

Nuoširdžiai dėkojame Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui už sporto priemonių ir apdovanojimų finansavimą bei galimybę dalyvauti „Olimpinės kartos“ programoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,