Mano Gargždai



Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – svečiai iš Priekulės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

    Klaipėdos valstybinės kolegijos Socialinių mokslų fakulteto Turizmo ir rekreacijos, Administravimo ir kalbų katedrų dėstytojos bei bibliotekos darbuotojos dalyvauja nacionalinio projekto „Aš už Lietuvą" tęstiniuose renginiuose „Gera daryti gerus darbus".

 

    Prieš pat Jonines dėstytojos Nijolė Bytautienė ir Ona Zelenienė į kolegiją pasikvietė Priekulės socialinių paslaugų centro lankytojus ir socialines darbuotojas. Svečiams buvo papasakota kolegijos Socialinių mokslų fakulteto (buvusio Žemės ūkio technikumo, Aukštesniosios žemės ūkio mokyklos) istorija, pristatyti kolegijos muziejaus eksponatai. Vaišindamiesi arbata svečiai turėjo galimybę pasidalinti savo istorijomis, papasakoti apie savo negalias ir galimybę realizuoti meninius gabumus, kūrybingą ir turiningą laisvalaikį Socialinių paslaugų centre.
    Po nuoširdaus pabendravimo svečiai buvo pakviesti vykti į ekskursiją po Klaipėdos miestą, aplankyti senamiestį, susipažinti su įžymiausiais miesto paminklais, senąja ir naująja architektūra.
    Dėstytoja Ona Zelenienė papasakojo senąsias Klaipėdos miesto legendas, supažindino su žymių žmonių, gyvenusių Klaipėdoje ar palikusių Klaipėdos miesto istorijos puslapyje gilų pėdsaką, gyvenimu ir jų darbais. Aplankytas skulptūrų parkas, Jono kalnelis, uosto teritorija, pasivaikščiota siauromis senamiesčio gatvelėmis, išgirsta daug naujų, negirdėtų istorijų. Svečiai buvo dėkingi už dėmesį, ekskursiją ir joje išgirstą informaciją, aplankytas vietas ir pamatytus vaizdus. Nors Klaipėdoje jie lankosi tikrai ne pirmą kartą, bet daug kas buvo nežinoma, nauja, nematyta.

    Nutarta kitą kartą susitikti rudenį Priekulės socialinių paslaugų centre. Per vasarą centro lankytojai pažadėjo nutapyti paveikslų, nuvelti darbelių, numegzti, pagaminti molio ir kitokių dirbinių, o rudenį organizuoti jų parodą kolegijoje. Didžiąją dalį Priekulės socialinių paslaugų centre laisvalaikiu sukurtų darbų žadama, kaip ir kiekvienais metais, parodyti prieš Kalėdas, dalyvaujant Klaipėdos valstybinės kolegijos socialinių mokslų fakultete organizuojamame renginyje – mugėje „Kalėdose kartu". Vasara dar tik prasidėjo, tad laiko talentams, kūrybiniam polėkiui atsiskleisti dar yra daug.

 

    Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 207 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,