Mano Gargždai



2017-ieji – sporto metai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vyriausybės posėdyje patvirtintas Sporto metų minėjimo 2017 metais planas, kuriame numatytos 59-ios valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų bei nevyriausybinių organizacijų šiais metais vykdomos edukacinės, mokslo ir sporto populiarinimo priemonės bei sporto renginiai.

 

Planas parengtas įgyvendinant Lietuvos Respublikos Seimo 2016 m. gegužės 12 d. nutarimą paskelbti 2017 metus Sporto metais. Juo siekiama pabrėžti sporto naudą žmogui ir visuomenei, sporto vaidmenį propaguojant sveiko gyvenimo būdą, taip pat švietimo ir socialinio gyvenimo srityse, bei skatinti asmenų fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną.

Minint Sporto metus bus vykdomos įvairios sporto populiarinimo ir viešinimo veiklos, organizuojami tarptautiniai, nacionaliniai, regioniniai ir kiti sporto renginiai, įgyvendinami edukaciniai projektai, skirti įvairių visuomenės grupių fizinio aktyvumo ir sportavimo skatinimui. Taip pat bus vykdomos sporto srities mokslinės veiklos.

2017-ieji yra reikšmingi Lietuvos sportui. Prieš 85 metus buvo priimtas pirmas Lietuvos kūno kultūros ir sporto įstatymas, įsteigta pirmoji valstybinė sporto valdymo institucija – Kūno kultūros rūmai. Prieš 80 metų – 1937 metais Lietuvos krepšinio rinktinė iškovojo Europos čempionų vardus. Šioms sukaktims paminėti numatyta organizuoti konferenciją Seime.

Šiais metais numatyta surengti keletą jubiliejinių sporto renginių – dešimtąsias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, dešimtąsias Lietuvos neįgaliųjų sporto žaidynes, dešimtąsias Lietuvos seniūnijų žaidynes. Taip pat numatyta organizuoti penkiasdešimt pirmąsias tarptautines vaikų žaidynes, Lietuvos mokyklų žaidynes, Ūkininkų šeimų sporto ir meno šventę, Lietuvos studentų sporto festivalį bei kitus renginius.

Daug dėmesio skiriama edukacinėms, mokslo bei sporto populiarinimo veikloms, įtraukiant į jas žymius Lietuvos sportininkus. Vaikų globos įstaigose bus rengiamos akcijos, skatinančios sveiką gyvenseną per kūno kultūrą ir sportą. Taip pat vyks interaktyvių sporto pamokų ciklas „Atvira sporto pamoka“, teminės diskusijos sveikos gyvensenos tema bei mokomųjų sporto užsiėmimų transliacijos iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos TV studijos.

Siekiama, kad į renginius ir kitas plane numatytas veiklas įsitrauktų kuo daugiau nevyriausybinių organizacijų bei visuomenės atstovų. Juose siūloma aktyviai dalyvauti Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, sporto asociacijoms, federacijoms ir draugijoms, taip pat universitetams, bendrojo ugdymo mokykloms bei ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, bendruomeninėms organizacijoms, Šaulių sąjungai, visuomenės sveikatos biurams, užsienio lietuvių organizacijoms, Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai, Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai bei kitoms organizacijoms ir įstaigoms.

Plano įgyvendinimą koordinuoti pavesta Kūno kultūros ir sporto departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 643 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,