Mano Gargždai



Jurginių švente pradėtas turizmo sezonas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

Šie metai jubiliejiniai. Tai 150-osios laivadirbio J. Gižo gimimo metinės. Prisimenant Drevernos laidavirbį, Pamario kultūros vertybes, žvejybos ir laivadirbystės tradicijas, bus suorganizuoti net keli renginiai. Vienas iš jų – vakar vykusi Jurginių šventė-pavasarinė talka J. Gižo etnografinėje sodyboje Drevernoje.

 

Balandžio 23-oji diena – Šv. Jurgio diena. Senais laikais ši diena dažniausiai buvo siejama su pirmuoju gyvulių išginimu į laukus, pirmuoju arimu, pavasario atėjimu ir lauko darbų pradžia.

Šventė-pavasarinė talka prasidėjo Jurginių tradicijų pristatymu. Sakoma, kad Jurginių rytą geriausiai sėti rūtas, tačiau sodybą, kaip ir kasmet, buvo nutarta papuošti jurginais. Pabaigus darbus buvo atliekamas duonos ritualas. Senais laikais buvo manoma, kad nešti duoną aplink dirvą ir užkasti ją – gražių augalų garantas!

Šventės dalyviai buvo vaišinami tradicine Jurginių kiaušiniene, žolelių arbata bei Mažosios Lietuvos pyragais. Visi aktyviai rideno Velykinius margučius bei dalyvavo žaidimuose. Šventę lydėjo puikus pavasariškas oras ir gera susirinkusiųjų nuotaika.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 294 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,