Mano Gargždai



Vaikams – politika paskaninti saldainiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Darželinukams išdalinti saldainių rinkiniai, papuošti P. Gražulio atvaizdu ir užrašu ,,Už Lietuvą, vyrai!". I. Jumbytės nuotr. Darželinukams išdalinti saldainių rinkiniai, papuošti P. Gražulio atvaizdu ir užrašu ,,Už Lietuvą, vyrai!". I. Jumbytės nuotr.

Viena portalo manogargzdai.lt skaitytoja pasidalijo savo pastebėjimu ir nepagailėjo vaiko iš darželio parsineštos dovanos. Šią savaitę jos mažylis namo parnešė kalėdinę saldainių dėžutę, kuri šiaip jau nebūtų atkreipusi dėmesio, jei ne užrašas ir paveikslas ant jos. Ant dėžutės prikabintos etiketės vaizduojamas super herojumi persirengęs politikas Petras Gražulis, o šalia užrašyta jo žinoma frazė: „Už Lietuvą, vyrai“.

 

Taip padabintą saldainių dėžutę moteris atidavė manogargzdai.lt portalui ir svarstė: ar etiška vaikus įtraukti į politinius žaidimus? Tuo labiau, kad visiems žinoma, kokiomis aplinkybėmis toji frazė buvo pasakyta.

 

Įdomu tai, kad portalui siekiant išsiaiškinti, ar etiška taip elgtis su vaikais, vaikų teisių specialistai situaciją komentuoti lyg ir pabijojo.

Klaipėdos rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulytė teigė nežinanti, jog politikas Petras Gražulis, priklausantis partijai „Tvarka ir teisingumas“, Gargždų darželiuose vaikams dalija saldainius su politiniu atspalviu.

„Kadangi nežinau situacijos, negaliu jos komentuoti. Įstaigų, šiuo atveju darželių, vadovai turėjo apsvarstyti, ar leisti jų vaikams dalinti tokius saldainius“, - portalui sakė V.Šaulytė.

 

Portalas manogargzdai.lt taip pat kreipėsi į Vaiko teisių apsaugos kontrolierių įstaigą. Jos specialistai tokio politiko elgesio ir ar jis nesikerta su etika ir vaikų teisėmis, iš karto pakomentuoti negalėjo.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierių įstaiga pareikalavo raštiško paklausimo ir situacijos aprašymo, kad klausimą galėtų suderinti su Vaiko teisių kontroliere ir pateikti išsamų atsakymą.

„Taip iš karto atsakyti negaliu, nes situacija gan sudėtinga ir politiko elgesį galima įvairiai vertinti. Gavę raštišką paklausimą įvertinsime situaciją ir kuo greičiau pateiksime atsakymą“, - pažadėjo Vaiko teisių apsaugos kontrolierių įstaigos patarėjas Egidijus Meilus.

Raštišką atsakymą savo skaitytojams tikimės pateikti rytoj. 

 

I.Jumbytės fotografija:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,