Mano Gargždai



Kviečia prisidėti prie Gargždų miesto gražinimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Miesto grožis susideda iš daugybės dalykų: žydinčių ir žaliuojančių želdinių, gražių pastatų, tvarkingų gatvių, besišypsančių žmonių. Viena iš smulkių detalių, atspindinčių miesto grožį, – prižiūrėti šaligatviai.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė tam, kad miesto gyventojams čia gyventi būtų gera, patogu ir malonu, investuoja didžiules lėšas į naujų šaligatvių įrengimą. Norėtųsi, kad vietiniai ir miesto svečiai grožėtųsi atsinaujinančiu miestu, gerėjančiu jo estetiniu vaizdu. Vien praėjusiais metais Gargžduose buvo paklotas asfaltas ir naujai įrengti šaligatviai bei dviračių takai Užuovėjos, Pievų, Ramunių, Gluosnių, Alyvų, Laukų gatvėse.

Šiandien daugelis naujai įrengtų šaligatvių – apleisti, ant jų veši piktžolės. Gargždų seniūnija neturi tiek daug žmogiškųjų išteklių ir lėšų, kad galėtų ir spėtų prižiūrėti visus mieste esančius šaligatvius ir išrautų ten augančias piktžoles ar jas nupurkštų.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas kviečia pilietiškus Gargždų miesto gyventojus prisidėti prie Gargždų miesto gražinimo ir pasirūpinti šaligatvių, esančių šalia jų sklypų, būkle, išraunant ten augančias piktžoles: „Daug investavome į naujus šaligatvius. Deja, dalies jų būklė – prasta, jie yra apžėlę piktžolėmis, nekelia estetinio pasigėrėjimo ir gadina bendrą miesto vaizdą. Noriu pakviesti gargždiškius prisijungti prie miesto gražinimo iniciatyvos ir nelikti abejingais – išraukite pagal savo namų sklypų ribą ant šaligatvio ar dviračių tako augančias piktžoles. Tai tik nedidelis darbelis, tačiau visi kartu, užkrėsdami vienas kitą geru pavyzdžiu, sukursime akiai mielą aplinką savo mieste. Pilietiškumas, iniciatyvumas bei šalia esančios teritorijos priežiūra – prisideda ir prisidės prie kokybiškesnio gyvenimo, gražesnės, tvarkingesnės aplinkos mums ir mūsų vaikams.“

Klaipėdos rajono savivaldybės meras, lankydamasis Gargždų miesto gatvėse, kur įrengti šaligatviai, pastebėjo, kad šiaurinėje miesto dalyje daugeliu atveju situacija prastesnė ten, kur šaligatviai įrengti visai neseniai. Pietinėje miesto dalyje dauguma šaligatvių tvarkingi, akivaizdžiai matosi, kad gyventojai rūpinasi savo aplinka. Prieš keletą metų sutvarkytos gatvės ir šaligatviai Beržų, Paupio, Jaunimo, Žvejų, Vyturių gatvėse yra tvarkingai prižiūrimos, šaligatviai nėra apžėlę, kelkraščiai nušluoti.

Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia Gargždų miesto gyventojus prisidėti prie miesto gražinimo: išrauti piktžoles, augančias ant šaligatvių, bei nušluoti kelkraščius šalia jūsų namų. Kartu kurkime gražią, estetišką, tvarkingą aplinką savo mieste.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 459 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,