Mano Gargždai



„Krante“ – netradicinė integruota veikla

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Projekto akimirkos. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr. Projekto akimirkos. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos nuotr.

2017-ieji paskelbti piliakalnių metais. Piliakalniai – unikalus istorijos palikimas menantis apie didingus laikus, todėl svarbu apie jų reikšmę ir vertę priminti ir jaunajai kartai. Susivienijusios Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pedagogės V. Triuškienė, A. Remeikienė, S. Sičiūnienė ir bibliotekos vedėja V. Valaikė sumanė įdomų projektą piliakalnių metams paminėti ir pritaikiusios netradicinius mokymo metodus, spalio 27 d. suorganizavo keletą integruotų veiklų.

 

Projekto tikslas – supažindinti 6b klasės mokinius su piliakalnių paveldu per istoriją, geografiją, tautosaką bei etnografiją. Mokiniai gavo užduotis surinkti ir pristatyti informaciją apie Lietuvos piliakalnius: vieni pristatė didžiausius Lietuvos piliakalnius, kiti išskyrė didžiausius Žemaitijos piliakalnius, treti rinko informaciją apie archeologinius kasinėjimus piliakalniuose, dar kiti – apie apeigas vykusias ant piliakalnių.

Konsultuodamiesi su savo istorijos, geografijos mokytojomis paruošė įdomius vizualinius pristatymus. Taip pat negalima pamiršti ir tautosakos, juk tiek sakmių, legendų ir padavimų apie piliakalnius sukurta. Todėl šeštokai konsultuodamiesi su lietuvių kalbos mokytoja ir mokyklos bibliotekininke savo klasės draugus sudomino rastais tautosakos kūriniais, kiti net sukūrė legendas apie Gargžduose stūksantį Kalniškės piliakalnį.

Pirmoji projekto veikla ir buvo surinktos informacijos pristatymas per klasės valandėlę. Mokiniai gavo ir pagyrų, ir naudingų pastabų. Istorijos, geografijos ir lietuvių kalbos mokytojos papildė pristatymus savo įžvalgomis, o pabaigai visi buvo pakviesti apeigoms ant kalnelio mokyklos kieme, kur kiekvienas sugalvojęs po norą, ėmė žiupsnelį gintaro dulkių ir metė į degančią liepsną idant noras išsipildytų.

Antroji veikla buvo neformali ir žaisminga. Visa klasė vakaroti persikėlė į mokyklos skaityklą, o sutemos sukūrė šiek tiek mistišką atmosferą. Čia auklėtoja ir bibliotekininkė surengė protmūšį, mokinių komandos demonstravo savo istorijos, geografijos, literatūros žinias, atliko smagias orientacines užduotis. O galiausiai surengta tikra raganų puota, nes kada, jei ne artėjant Helovinui, ją rengti ir kur, jei ne ant piliakalnio. Taigi, tą paslaptingą vakarą net mokykla trumpam buvo virtusi tikru piliakalniu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 624 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,