Mano Gargždai



Klaipėdos rajono meras jungsis prie naujos politinės partijos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr. Meras Vaclovas Dačkauskas. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Kitų metų vasarį Lietuvos politiniame žemėlapyje atsiras nauja partija – Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP). Seime įvyko partijos iniciatyvinės grupės susirinkimas, kuriame dalyvavo per pusšimtis naujosios kairiosios partijos steigėjų.

 

„Ponui G. Paluckui perimus Lietuvos socialdemokratų partijos vadovo vairą ir pasukus šią partijai liūdnai pagarsėjusio Algirdo Paleckio keliu, tapo aišku, kad Lietuvai gyvybiškai reikalinga europietiška kairė. Todėl tęsiant skandinaviškos socialdemokratijos tradicijas jau kitų metų vasarį bus įsteigta Lietuvos socialdemokratų darbo partija. Daugeliui Lietuvos žmonių nėra priimtini pono G. Palucko propaguojami komunistiniai klasių kovos lozungai, todėl savo gretose tikimės apjungti tuos, kuriems yra artimi progresyviųjų Europos socialdemokratų principai“, – sakė Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Vakar vyko LSDDP iniciatyvinės grupės susirinkimas, kuriame dalyvavo Seimo nariai, miestų ir rajonų merai, politiniai aktyvistai, kurių dauguma – iki šiol nedalyvavę visuomenininkai ir buvę bei dabartiniai Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) aktyvūs politiniai veikėjai.

LSDDP steigiamąjį suvažiavimą planuojama surengti paminėjus Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmetį – 2018-ųjų metų vasario pabaigoje.

Susirinkimo metu tiesiogiai išrinktas Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas paskelbė, kad dar lapkričio 15 d. jis ir Klaipėdos rajono socialdemokratų grupė pasitraukė iš LSDP gretų ir jungsis prie naujai steigiamos partijos.

„Mums ne pakeliui su ponu G. Palucku. Partijos suskaldymo kelias, kurį jis pasirinko, Lietuvos kairiuosius atves prie politinės prarajos. Todėl esu atviras tiek su savo rinkėjais, tiek su visais bičiuliais – pasitraukiau iš Lietuvos socialdemokratų partijos ir prisijungsiu prie Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kūrimo“, – teigė Klaipėdos rajono meras V. Dačkauskas.

Klaipėdos rajono meras tapo jau antruoju LSDP meru, kuris per pastaruosius kelis mėnesius partijai vadovaujant G. Paluckui paliko socialdemokratų gretas – rugsėjo pabaigoje iš partijos pasitraukė Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis. Artimiausiu metu LSDP planuoja palikti ir prie naujai kuriamos LSDDP planuoja prisijungti dar keli Lietuvos rajonų merai ir jų vadovaujami skyriai su šimtais aktyvistų.

Pasak Seimo LSDDP frakcijos seniūnas Andriaus Palionio, naujoji partija nuosekliai sieks būti didžiosios Lietuvos dalies žmonių interesų gynėja.

„Mes orientuojamės į darbus, kurių iš mūsų laukia Lietuvos žmonės, ir nuosekliai sieksime savo tikslų – socialinės nelygybės ir emigracijos mažinimo, regionų politikos vystymo, progresinių mokesčių įvedimo, pokyčių švietimo ir socialinės politikos srityje. Ir šių tikslų mes siekiame ne žodžiais, o realiai pamatuojamais rodikliais. Tokia yra ir mūsų susitarimo su valdančiosios koalicijos partneriais – Lietuvos ir žaliųjų sąjunga – esmė“, – tvirtino A. Palionis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 130 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,