Mano Gargždai



Gargžduose užgimė 8 verslumo iniciatyvos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
A. Lauručio nuotr. A. Lauručio nuotr.

Per 3 dienas Gargžduose gimė 8 verslumo iniciatyvos. Gruodžio 8 dieną vyko Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuoto tarpinstitucinio bendradarbiavimo projektas „Užaugink iniciatyvą“.

 

Projektas bendram tikslui subūrė skirtingus sektorius ir institucijas tokias kaip: Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, Klaipėdos r. savivaldybė, Klaipėdos r. J. Lankučio viešosios bibliotekos vaikų skyrius, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija, Gargždų atviras jaunimo centras, internetinis portalas „Mano Gargždai“, VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija ir kt. Bendromis partnerių pastangomis buvo atidarytas verslumo HUB‘as ir dirbama su 8 jaunų žmonių komandomis.

Jaunimo sukurtas verslumo iniciatyvas vertino kompetentinga komisija: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Mantas Virbauskas, verslininkas Egidijus Šiaulys, Klaipėdos r. Jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė, J. Lankučio viešosios bibliotekos vedėjos pavaduotoja edukacijai ir informacijai Albina Ananjeva. Komisijai teko nelengva užduotis, nes išrinkti ir apdovanoti reikėjo tik vieną iš aštuonių iniciatyvų.

Taigi, kaip atrodo, mąsto ir kokias iniciatyvas kuria šiuolaikinis jaunas žmogus iš Gargždų?

Tarp iniciatyvų galėjote išgirsti tokias idėjas, kaip mobili namų tvarkytojų komanda, kuri gali išvalyti Jūsų šaldytuvą, nupjauti pievelę ar sutvarkyti suverstą garažą. Jų svetainėje galėtumėte rasti kainininką ir už sąlyginai nebrangų mokestį susitvarkyti savo aplinką ir namus.

Taip pat jaunuoliai siūlė filmuoti Jūsų šventes ir renginius, kurti pristatomuosius klipus.

Kiek inovatyvesnė paslauga – profesionalių fotografų komanda, kuri padės Jums reklamuoti ir parduoti nebenaudojamus daiktus.

Jeigu dar negirdėjote apie saldžius kebabus, ruoškitės, nes beveik visos Klaipėdos rajono miestų ir miestelių šventės bus pilnos šių skanėstų.

O gal Jums atsibodo nuolat lūžtantys, nepatogūs telefono kroviklio laidai ir norėtumėte magnetiniu laiduku krauti telefoną?

O galbūt Jūs nemėgstate, kai į burną patenka pipiras ar visas lauro lapelis? Tokiam atvejui jauni žmonės taip pat rado sprendimą.

Jei esi nedrąsus ir nelinkęs bendrauti, galbūt jau visai greitai galėsi pradėti naudotis mobilia aplikacija, kuri padės atskleisti stipriąsias tavo puses ir tobulėti aplink šią programėlę suburtoje bendruomenėje.

Komisija visas idėjas vertino labai teigiamai ir pritarė, kad bet kurią idėją galima įgyvendinti. Visoms šioms septynioms nelaimėjusioms idėjoms buvo paskirti mentoriai, su kurių pagalba jaunuoliai toliau augins savo iniciatyvas.

Na, o konkursą „Užaugink iniciatyvą“ laimėjo ir 500 Eur verslo pradžiai gavo komanda pasivadinusi „DriiP“, kuri įtikino komisiją ne tik verslo plano realumu, bet ir labai profesionaliai pristatė savo idėją ir net atliko rinkos tyrimą. Komanda nutarė gaminti stilingus papuošalus kojoms. Apyrankės yra gana įprastas papuošalas Lietuvoje, tačiau grandinėlė ar odinis pakabukas ant čiurnos vis dar naujiena. Už gautus 500 Eur jaunuoliai sukurs prototipus, pirmąsias prekes, įpakavimo dizainą ir testuos rinką su visiškai nauju produktu.

Sveikiname visus dalyvavusius ir linkime sėkmės įgyvendinanat verslumo idėjas. Taip pat linkime ir toliau išlaikyti verslumo HUB‘o idėją ir formatą Gargžduose. Šis miestas buvo pasirinktas kaip pilotinis – patikrinti, ar tokio pobūdžio darbo erdvės prigytų regionuose ir ar jos veiktų tokiose patalpose kaip bibliotekos. Kol kas rezultatai džiugina ir VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija žada panašių eksperimentų ir kituose Lietuvos miestuose.

 

Renginio akimirkos – A. Lauručio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 316 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,