Mano Gargždai



Kaimo vietovių mokyklų atstovai varžėsi tinklinio turnyre (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Sausio 17 dieną Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių kaimo vietovių mokyklų tinklinio varžybos. Į jas susirinko 5 vaikinų ir 4 merginų komandos.

 

Abi komandas turėjo Plikių Ievos Labutytės, Kretingalės, Ketvergių ir Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai atstovavo tik vaikinai.

Iš pradžių nugalėtojus aiškinosi merginos. Nors pašnibždomis buvo kalbama, kad Plikių ekipa yra ryškiai pranašesnė už savo varžoves, visa tai reikėjo įrodyti aikštelėje. Ir joms pavyko, nors ir visos komandos priešinosi kiek įmanydamos. Tad Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos merginos, vedamos mokytojos Audronės Danienės, tapo šių metų rajono kaimo mokyklų tinklinio varžybų nugalėtojomis, įveikdamos visas varžoves sausais rezultatais 2:0.

Antroje vietoje – varžybų šeimininkės – Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos sportininkės. Kovoje dėl trečios vietos Kretingalės pagrindinės mokyklos merginos įveikė ketvergiškes.

Vaikinai burtų keliu buvo paskirstyti į du pogrupius. Pirmame kovėsi Kretingalės ir Plikių vaikinai, antrame burtai suvedė Ketvergius, Veiviržėnus ir Judrėnus. Čia atkaklių kovų buvo žymiai daugiau. Net 5 mačai iš 9 baigėsi rezultatais 2:1. Pogrupiuose komandos kovojo dėl patekimo į pusfinalius. Čia varžybų sistema suvedė susitikti Judrėnų ir Plikių bei Veiviržėnų ir Kretingalės komandas.

Pajėgesni buvo judrėniškiai ir veiviržėniškiai, kurie jau buvo susitikę ir pogrupyje, kur po atkaklios kovos tada nugalėjo Veiviržėnų vaikinai. Šįkart scenarijus klostėsi kiek kitaip negu pogrupyje. Jau pirmame sete Judrėnų vaikinai nesunkiai nugalėjo rezultatu 15:5 ir, atrodė, kad viskas aišku. Tuo labiau, kad ir antrame sete pradžioje pirmavo judrėniškiai. Bet į antrąją mačo pusę iniciatyvą perėmė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos vaikinai bei nugalėjo tiek antrame, tiek trečiame setuose vienodais rezultatais 15:10. Tad jie – čempionai. Kovoje dėl trečios vietos tarp Kretingalės ir Plikių komandų pajėgesni buvo kretingališkiai.

Plikių merginų komandoje žaidė Julija Jakubovskytė, Agnė Jonutytė, Ema Miliūtė, Samanta Pakalniškytė, Greta Platakytė, Viktorija Stonkutė ir Eidvilė Šalamovaitė. Jas varžyboms parengė mokytoja Audronė Danienė.

Veiviržėnų vaikinų komandoje žaidė Lukas Macikas, Simonas Jančauskas, Augustas Bočkus, Erikas Poška, Tomas Skirbutas, Simonas Žąsytis, Benas Šiūparas ir Žilvinas Dovydaitis. Juos varžyboms parengė mokytojas Edmundas Norvilas.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,