Mano Gargždai



Etnografijos projektui „Myliu Etno“ – Lietuvos kultūros tarybos finansavimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Valaikės kurtas logotipas V. Valaikės kurtas logotipas

Lietuvai minint 100-ąsias valstybės atkūrimo metines etninė kultūra įgauna dar didesnę prasmę ir tai puiki proga senąsias tradicijas priminti jaunajai kartai, pateikiant jas šiuolaikiškai ir moderniai.

 

Šiuo tikslu iniciatyvos ėmėsi Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, pasiūliusi kartu bendradarbiauti Gargždų „Minijos“ progimnazijai rašant etnokultūros projektą, skirtą Klaipėdos rajono mokyklų bendruomenėms. Projektas pateiktas svarstyti Lietuvos kultūros tarybai ir šių metų pradžioje paaiškėjo finansuojamų projektų sąrašas, kuriame yra ir „Kranto“ etnokultūros entuziasčių Vitalijos Valaikės ir Ilonos Tulabienės parašytas projektas „Myliu Etno“.

Projekto tikslas – populiarinti etnokultūrą Klaipėdos rajono mokyklų bendruomenėse suteikiant mokiniams galimybę „paliesti'“ liaudies meną gyvai ir griauti nusistovėjusius stereotipus, kad tai nuobodu. Lietuvos kultūros taryba šiam projektui skirs 2 000 eurų.

„Myliu Etno“ kertinis akmuo – daug renginių ir kūrybinių dirbtuvių, kurie vyks etninės savaitės metu kovo 26–30 d. Renginiai pasklis po visą miestą, jų bus ir „Kranto“ mokykloje, ir „Minijos“ progimnazijoje, Klaipėdos rajono J. Lankučio viešojoje bibliotekoje ir net Gargždų „Minijos“ kino teatre. Visose projekto veiklose mielai kviečiamos dalyvauti įvairių Klaipėdos rajono mokyklų bendruomenės, joms bus siunčiami atskiri kvietimai registruotis į tam tikras kūrybines dirbtuves, edukacijas ar kitus renginius.

Šiuo metu taip pat jau vyksta vienas iš projekte numatytų renginių – tai dailės ir dizaino konkursas „Myliu Etno“, kurio metu bus išrinkti 5 geriausi darbai, o jų reprodukcijos išspausdintos atvirukuose. Taip pat vyksta registracija į smagų etnografinį konkursą-viktoriną šmaikščiu pavadinimu „Etnosmegenosūkis“.

Visus projekto renginius lydės Vitalijos Valaikės sukurtas logotipas, kuris atspindi modernų požiūrį į etnokultūrą, nepamirštant ir senųjų tradicijų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 239 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,