Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazijoje varžėsi patriotiškiausios klasės

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Akimirka iš žaidimo „Mes Lietuvos patriotai“. Gintauto Našlėno nuotr. Akimirka iš žaidimo „Mes Lietuvos patriotai“. Gintauto Našlėno nuotr.

Antrąją pavasario dieną Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antrokų komandoms teko ryžtingai bei kūrybingai paplušėti, kad tinkamai pasinaudotų savo turimomis žiniomis istorijos mokytojos Vidutės Petrauskienės inicijuotame žaidime „Mes Lietuvos patriotai“. Žaidimas buvo skirtas paminėti Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį.

 

Antrokų komandos (tai „Geltonųjų“ – IIb ir IIc klasės nariai, „Žaliųjų“ – IIa bei IIf ir „Raudonieji“ – IIe ir IId) išgirdo pačių įvairiausių užduočių: nuo sudėtingų, gudrių istorinių klausimų iki visų puikiai žinomo žaidimo „Šarados“. Žaidime pirmavo „Žalieji“, jie ir pateko į finalą. Itin savo žiniomis pastarieji pasižymėjo, kai reikėjo išsirinkti natų skaičių, atspėti lietuvišką dainą.

Kiekvieną komandą garsiais plojimais, skanduotėmis, palaikė savi sirgaliai. Visas renginys buvo išmargintas palaikančiais plakatais. Sirgaliai komandoms pelnė taškų atlikę namų darbus – čia svarbu originalumas ir vieningumas. Buvo galima išvysti ne tik šokį, bet ir išgirsti visiems gerai girdėtas dainas, rašytojo Justino Marcinkevičiaus eiles. Už gražius pasirodymus dėkojome smarkiais plojimais daug pastangų įdėjusioms auklėtojoms, mokytojoms. Gimnazistams, dalyvaujantiems žaidime, padėjo ir ketvirtokai, kurie nė sekundei nepaliko antrokų bėdoje.

Dabar „Žaliųjų“ komanda, sirgaliai kaups jėgas ir gilins žinias, kad finale garbingai susirungtų su gimnazijos pirmokų bei trečiokų komandomis. Kovo 9 d. bus aišku, kuri gimnazijos klasės komanda yra patriotiškiausia. Laukti liko nebedaug.

Renginyje buvo apdovanotos gimnazijos mokinės Simona Prižgintaitė, Gabija Gagilaitė. Joms įteikti asociacijos „Gargždų jungtinės pajėgos“ įsteigti atminimo ženklai su užrašu „Laisvės veltui nebūna“ ir liudijimai. Šiek tiek anksčiau minėtą apdovanojimą atsiėmė dar trys „Vaivorykštės“ gimnazistai: Laura Norvilaitė, Marius Bertulis ir Henrikas Sadauskas. Tokiu būdu pastebėti, įvertinti bei pagerbti pilietiškiausi ir patriotiškiausi rajono mokiniai.

 

Akimirkos iš žaidimo „Mes Lietuvos patriotai“ – Gintauto Našlėno nuotraukose:

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,