Mano Gargždai



Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje lankėsi Klaipėdos pradinukai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eglės Jociuvienės nuotr. Eglės Jociuvienės nuotr.

Penkeri gražūs tarpmokyklinio bendradarbiavimo metai palieka santūrius, bet gilius pėdsakus. Klaipėdos „Sendvario“ progimnazijos mokiniai nuolatiniai ir jau gerai pažįstami svečiai Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje. Sendvariukai ir jų istorijos mokytoja Daiva Tamkuvienė dalinasi patirtimi gimnazijos organizuojamose konferencijose, dalyvauja parodose, rengia istorijos pamokėles pradinių klasių mokiniams.

 

Ilgalaikis tarpmokyklinis projektas „O buvo taip...“ – tai pirmoji pradinukų pažintis su Lietuvos istorija. Penktą kartą Klaipėdos „Sendvario“ progimnazijos „Jaunųjų istorikų būrelio“ mokiniai priekuliškiams atvežė paprastus, prieinamus, tačiau smagius edukacinius užsiėmimus: pirmokai mažutėse rankelėse vartė titnagą ir stebėjosi pirmųjų žmonių įrankių paprastumu, gamino akmens amžiaus žmogų-lėlę, dabino ją „kailiniais“ rūbeliais ir kūrė jos gyvenimo istoriją.

Antrokai (mokytoja Juta Galkienė), padedant sendvariečiams, lankstė pirmąsias knygeles, kuriose užrašė svarbiausias Lietuvos valstybės datas ir įvykius, prisilietė prie „Tautinės giesmės“, pasirinkdami dvi, mokinių manymu, prasmingiausias Giesmės eilutes.

Ketvirtokai (mokytoja Violeta Gricenkienė) dalyvavo pokalbyje apie piliakalnius ir pilis, aiškinosi jų reikšmę ir vaidmenį, o antroje pamokos dalyje statė pilis iš antrinių žaliavų. Trumpi ir turiningi susitikimai kruopščiai planuojami, tačiau dažnai įgyja ekspromto žavesį: nuostabias emocijas ir naują kasdienybės spalvą. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos pradinių klasių mokinukai, tikėdamiesi naujų susitikimų ir gražiai atsisveikindami su klaipėdiečiais, stojo eilėmis bendrai nuotraukai.

Sendvariečiai, pamiršę jaudulį, apimti lengvo nuovargio (sunkus mokytojo darbas), po trumpos refleksijos kartu su mokytojais užvėrė gimnazijos duris. Iki naujų smagių, tiesioginių susitikimų. Lauksime vieni kitų.

 

Akimirkos iš projekto „O buvo taip...“ – Eglės Jociuvienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,