Mano Gargždai



Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smiginininkės – LMŽ nugalėtojos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Rimkaus nuotr. A. Rimkaus nuotr.

Lietuvos mokyklų žaidynių (LMŽ) smiginio varžybose nugalėjo Priekulės merginos ir titulą apgynusi Elektrėnų vaikinų komanda.

 

Šį sezoną LMŽ smiginio varžyboms užsiregistravo daugiau nei 230 mokyklų iš visos Lietuvos. Finalinėse kovose Žiežmariuose dalyvavo 31 vaikinų ir 30 merginų komandos. Finalo pirmajame etape jos rungtyniavo grupėse, o 16 geriausiųjų tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų pateko į atkrintamąsias varžybas.

Merginų grupėje puikiai pasirodė 2017 metų LMŽ finalinių varžybų prizininkė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija, kuri iki pirmosios vietos nužygiavo laimėjusi 16 susitikimų ir nepralaimėjusi nė karto per visus finalinių varžybų etapus.

Antrą vietą merginų grupėje iškovojo Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazija, kuri pusfinalyje pranoko praėjusių metų vicečempiones iš Viekšnių gimnazijos. Pastarosios liko trečios, o ketvirtąją vietą užėmė Jonavos J. Ralio gimnazija. Pastaroji iki pusfinalio skynė tik pergales, bet ten triskart nusileido būsimoms varžybų nugalėtojoms.

Nugalėtojų garbę gynė Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos moksleivės Gintarė Jauraitė ir Andželika Galdikaitė. O jas varžyboms parengė ir viso ilgo maratono metu lydėjo kūno kultūros mokytojas Antanas Rimkus.

Vaikinų gretose antrus metus iš eilės nugalėtojų titulą iškovojo Elektrėnų Versmės gimnazija. Jų žygis buvo užtikrintas – jie taip pat laimėjo visus 16 susitikimų.

Antroje vietoje liko Kužių gimnazija, kuri kovoje dėl vietos finale po ilgos kovos 3:2 palaužė Panevėžio 5-ąją gimnaziją. Tarp prizininkų trečius metus iš eilės patekti nepavyko varžybų šeimininkams – Žiežmarių gimnazija liko ketvirta.

Neblogai vaikinų varžybose kovojo ir Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai. Jie tik ketvirtfinalyje po atkaklios kovos, rezultatu 1:2 nusileido varžybų šeimininkams. Tad liko tenkintis 5–8 vietomis.

 

Finalinių varžybų rikiuotė:

Merginos:

1. Priekulės I. Simonaitytės gimnazija (Klaipėdos r.)

2. Kvėdarnos K. Jauniaus gimnazija (Šilalės r.)

3. Viekšnių gimnazija (Mažeikių r.)

4. Jonavos J. Ralio gimnazija

Vaikinai

1. Elektrėnų Versmės gimnazija

2. Kužių gimnazija (Šiaulių r.)

3. Panevėžio 5-oji gimnazija

4. Žiežmarių gimnazija (Kaišiadorių r.)

 

Antano Rimkaus ir iš LMNCS nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 354 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,