Mano Gargždai



Apdovanota devintoji „Taurioji širdis“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sveikintojai laureatą apipylė gėlėmis. Sandros Vaičienės nuotr. Sveikintojai laureatą apipylė gėlėmis. Sandros Vaičienės nuotr.

Ketvirtadienį Gargždų kultūros centre vyko iškilmingas miesto bendruomenės renginys – devintasis „Tauriosios širdies“ apdovanojimų vakaras.

 

„Taurioji širdis“ tai – ypatingas pagarbos ženklas, kurį Gargždų miesto bendruomenė kasmet pavasarėjant įteikia išskirtiniams miesto gyventojams, tyliai darantiems didelius darbus. Jų nuopelnai – nevienkartiniai, o besitęsiantys ilgus metus. Apdovanojimas įteikiamas žmonėms, daug nuveikusiems plėtojant savitarpio pagalbą ir atjautą, globojant bei remiant silpnesnius, vystant savanorystės veiklą Gargžduose.

Nors Savivaldybės vadovų darbotvarkėje buvo nurodyta, jog renginyje dalyvaus visi – meras, vicemerės bei Administracijos direktoriaus pavaduotojai – nė vienam jų nepasirodžius, sveikinimo kalbą susirinkusiems tarė Klaipėdos rajono savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė.

„Susirinkome čia pašlovinti gerumo, tikėjimo savo idėja bei jos puoselėjimo. Daug kas galvoja, kad gerumui reikia galybės pinigų, o jei ne jų, tai itin didelio pasišventimo, asketiškumo, savo poreikių ribojimo, gal net atsisakymo, bet nemanau, kad mes siekiame įsiveržti į šventųjų luomą. Ir nereikia. Kad gyventi būtų geriau, įdomiau, džiugiau, kad aplinka taptų šiltesnė, reikia nedaug – „Tauriosios širdies“ nominantai tai įrodo savo darbais bei poelgiais“, – dėkodama bendruomenei už gražią tradicinę iniciatyvą apdovanoti geradarius, kalbėjo D. Gumuliauskienė.

 

„Tauriosios širdies“ laureatai. Gargždų miesto bendruomenės nuotr.

 

Prisiminus ankstesnius „Tauriosios širdies“ laureatus, apdovanotas ir šių metų nominantas – kovotojas, tvirtas, darbui pasišventęs drąsuolis, savo gyvu pavyzdžiu įrodęs, kad nežmonišku užsispyrimu ir atkakliu darbu galima padaryti neįmanomą, netgi tada, kai tavimi abejoja. 2018 m. „Tauriąja širdimi“ išrinktas buvęs ilgametis Gargždų kino teatro „Minija“ direktorius, dabartinis administratorius Jonas Mikutis.

Laureatas – unikalus žmogus, kurio krūtinėje plaka ne tik tauri, bet ir drąsi širdis. Netoli kino teatro užaugęs gargždiškis, nuo vaikystės domėjosi kinu, paauglystėje važinėjo po aplinkinius kaimus rodydamas kino juostas, o perėmęs „Minijos“ valdymą, savo gyvenimą pašventė jo išsaugojimui. Siekdamas pritraukti į kino salę žmonių, tuometinis direktorius savo rankomis gamino skrajutes, vedė edukacinius užsiėmimus vaikams, lankė švietimo, kultūros bei kitas įstaigas skleisdamas žinias apie naujausius filmus ir kino teatro veiklą.

J. Mikutis išmėgino ko gero visus būdus, nuėjo visus kelius, kad Gargždų miestas išsaugotų kino teatrą, jis taip pat „Minijoje“ įkūrė ir sau lygių neturintį muziejų.

„Kelias išsaugojant kino teatrą buvo sunkus, bet viltis visada ruseno“, – trumpai tarstelėjo kuklus „Tauriosios širdies“ laureatas, prisipažinęs, kad gauti šį apdovanojimą buvo netikėta.

Apdovanojimą laureatui įteikė praėjusių metų nugalėtoja – ilgametė pedagogė, nepakartojamų ir prasmingų eilių kūrėja, lietuviškos dainos puoselėtoja, pagyvenusių žmonių klubo „Užuovėja“ pirmininkė Regina Kuneikienė. Renginio metu skambėjo Gargždų muzikos mokyklos džiazo ir moderniosios muzikos skyriaus vadovo, pirmosios „Tauriosios širdies“ laureato Sigito Stalmoko muzika. Jam talkino ir mokinė – Jazmina Preibytė.

Ankstesnių metų „Tauriosios širdies“ laureatai“: Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė Vida Kuznecovienė, Gargždų ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Voldimara Jasmontaitė, labdaringo renginio „Pyragų diena“ iniciatorės Ieva Jonušaitė bei Eimantė Akrutaitė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ ir VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio vadovas Pranas Sungaila, pedagogė Regina Kuneikienė.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,