Mano Gargždai



Nacionalinis diktantas – vasario 28 dieną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Jau tryliktą kartą organizuojamas Nacionalinis diktantas šiemet vyks vasario 28 dieną, penktadienį, 11 valandą. Diktantą bus galima rašyti ir Klaipėdos rajono savivaldybės salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai) bei J. Lankučio viešojoje bibliotekoje (Klaipėdos g. 15, Gargždai) ar bet kuriame jos filiale.

 

Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.

„Visus lietuvių kalbos mylėtojus kviečiame pratęsti tradiciją rašyti diktantą. Pakvieskite draugus, kolegas, šeimos narius į kalbos šventę. Lietuvių kalba unikali, tebūnie ji neišsenkantis mūsų stiprybės ir pasididžiavimo šaltinis“, – sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti mokyklose, bibliotekose, savivaldybių salėse. Rašyti diktantą kviečiami ir įmonių bei organizacijų atstovai, jie tą daryti gali savo patalpose. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku vasario 28–kovo 1 d.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu jau trečius metus iš eilės organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“.

„Tik mūsų unikali kalba lietuvius skiria nuo kitų tautų. Tai kalba buvo tas uždraustas vaisius okupacijos laikotarpiu, kuris aiškiausiai apipavidalina tautinį identitetą. Rašykime ir puoselėkime kalbą, o svarbiausia - mėgaukimės savo unikalumu“, – ragino Vilniaus prekybos paramos fondo „Dabar“ direktorius Lukas Radžiūnas.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Nacionalinis diktantas jau tryliktus metus bendradarbiauja su Valstybine lietuvių kalbos komisija.

„Nacionalinis diktantas yra vienas iš vasario 16 – kovo 11 d. organizuojamų Lietuvių kalbos dienų renginių. Diktantas jau tapo labai gražia tradicija, telkiančia lietuvius visame pasaulyje! Kaskart, kai palinkstame prie švaraus popieriaus lapo ir susikaupę ranka vedžiojame savo unikalios kalbos žodžius, pajuntame dar gilesnę bendrystę – nesvarbu, kur bebūtume. Taigi tai ir mūsų vienybės šventė!“ – sakė VLKK pirmininkas Audrys Antanaitis.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 30 tūkst. žmonių.

Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 2 dieną svetainėse www.diktantas.lt, ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

 

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 151 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,