Mano Gargždai



Prie darželio „Saulutė“ viešąją tvarką drumsčia „nelegalūs gyventojai“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Skaitytojas dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuoti tvarką drumsčiantys gyventojai ir prišiukšlintas patvorys.Skaitytojo nuotr. Skaitytojas dalinasi nuotraukomis, kuriose užfiksuoti tvarką drumsčiantys gyventojai ir prišiukšlintas patvorys.Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt sulaukė skaitytojo skundo, kuriame teigiama, kad jau savaitę laiko Gargžduose, Vingio gatvėje, prie vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ „apsigyveno“ du girtaujantys bei šiukšlinantys piliečiai, kurie trikdo viešąją tvarką.

 

„Kvietėme policiją, net nevažiuoja. Prišiukšlinę visus krūmus ir patvorį. Prisigeria ir miega, čia pat jiems – tualetas. Kvapas baisus, net praeiti dabar bijome. Anksčiau čia vedžiodavome gyvūnėlius, dabar gyventojai bijo net praeiti“, – laiške dėsto skaitytojas, atsiuntęs ir keletą nuotraukų, kuriose užfiksuoti minėti asmenys, matomos besimėtančios šiukšlės.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkės Rasos Stasiulaitienės duomenimis, nuo šių metų pradžios į Gargžduose, Vingio g., šalia darželio „Saulutė“ esančią teritoriją, policija buvo kviesta ir vyko vieną kartą – gegužės mėnesį, dėl neblaivaus asmens pasirodymo viešoje vietoje.

„Policija reaguoja į visus, tinkamai, nustatyta tvarka gautus pranešimus. Jei viešoje vietoje gyventojai pastebi alkoholinius gėrimus vartojančius, neblaivius, aplink esančių žmonių orumą žeminančius, įžeidinėjančius, kitaip viešąją tvarką pažeidinėjančius asmenis, patariama pranešti policijai telefonu 112, arba per www.epolicija.lt“, – atsakymą, kaip turėtų elgtis gyventojai pateikė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Ji taip pat pridūrė, kad dėl tam neskirtose vietose paliekamų šiukšlių pažeidėjus bausti teisę turi ne tik policija, bet ir savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai.

Pasiteiravus, ar situacija žinoma Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja Ernesta Badalova nurodė, kad į juos gyventojai dėl šio atvejo nesikreipė. Į Viešosios tvarkos skyrių darbo valandomis galima kreiptis Savivaldybės puslapyje nurodytais telefonais: 8 683 24 580, (8 46) 47 19 70.

Savivaldybės specialistė informavo, kad Viešosios tvarkos skyrius turi teisę kontroliuoti ir bausti gyventojus pagal Administracinių nusižengimų 484 straipsnį (Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose), 485 str. (Alkoholinių gėrimų vartojimas ar turėjimas, kai tai daro jaunesni negu dvidešimt metų asmenys) ir 488 str. (Viešosios rimties trikdymas. Šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai gatvėse, aikštėse, parkuose, paplūdimiuose, viešajame transporte ir kitose viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą,).

Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų darbo grafikas yra darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. ir jie reaguoja į iškvietimus šiuo laiku.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,