Mano Gargždai



Andželika Kundrotaitė: „Mano draugas Romas – nuostabus tapytojas ir kūrėjas“

Įvertinkite šį įrašą
(14 balsai)
Andželika Kundrotaitė ir Romas Šambarys. Andželika Kundrotaitė ir Romas Šambarys.

Praėjusią savaitę portalas mano-gargzdai.lt paskelbė naują konkursą ir pakvietė skaitytojus papasakoti apie talentingus savo draugus ar pažįstamus.

Dalinamės pirmąja istorija apie 25 metų tapytoją Romą Šambarį iš Klaipėdos, kurią mums atsiuntė gargždiškė Andželika Kundrotaitė.

 

 Romas Šambarys mano ir pažįstamų akyse yra didelis talentas, bandantis įgyvendinti savo didžiausią svajonę – pasiekti pripažinimo meno srityje.

 Jo gyvenimas nebuvo lengvas. Augęs nepilnoje šeimoje, vaikinas negalėjo turėti visko, ko norėjo, nes gyveno tik su mama. Ji be galo mylėjo nuo vaikystės su teptuku nesiskiriantį vaiką. Siekti užsibrėžto tikslo kliudė ir nesibaigiantys darbai. Romas pradėjo dirbti nuo 16 metų, kad galėtų užsidirbti pinigų savo reikmėms, o labiausiai tam, kad galėtų nusipirkti drobės, dažų ir teptukų. Nebuvo labai lengva dirbti, bet vaikino tas neišgąsdino.

Gyvenimas kišo koją ir meilės srityje, bet tai nesustabdė paauglio toliau tapyti. Sakoma, kad be meilės nėra gyvenimo ir įkvėpimas ateina tik tuomet, kai jį aplanko meilė. Visgi tai tiesa. Romas, mano vaikinas, sako, kad esu jo mūza. Iš tikro nustebau, kai išgirdau, bet būdamas su manimi jis kuria nuostabius darbus, todėl turėjau tai pripažinti. Mes abu esame kūrybos žmonės, bet vieni gimsta talentingi, o kiti to išmoksta palaipsniui per gyvenimą.

Visada man atrodė keista, kad, nors Romo darbai stulbinantys, nėra prie ko prikibti, vaikinas save kritikavo. Jam viskas atrodė neidealiai, jog kažko nepadarė, blogai spalvą parinko ir pan. Jis pasijusdavo gerai tik tada, kai apie meną išmanantis žmogus jį pagirdavo ir pridurdavo porą smulkių pastabų. Romas, vos grįžęs namo, puldavo to tvarkyti. Tokio atsidavusio žmogaus ir su žiburiu nerasi, tik giliau pasikapstęs pasaulyje.

 Man patinka, kad šis žmogus turi didelę fantaziją ir moka išreikšti tai ant bet kokio paviršiaus, su bet kokiomis priemonėmis. Ar tai drobė, ar jūros išskalautas pagalys, ar butelis – visai nesvarbu. Jei noro yra, visos medžiagos yra idealios ir nesvarbu, su kuo tai darysi: dažais, tušu, akvarele ar pieštuku.

 Galiausiai vaikinas buvo pastebėtas. Jam pasiūlyta įgyvendinti didelį tapybos ant sienos projektą. Didelės kvadratūros ir sunkų, tačiau svarbiausia, jog jis pasiryžo tai daryti. Gi tokia proga ne kiekvieną dieną pasitaiko. Tai pirmas žingsnis į meno viršūnę.

 Labai džiaugiuosi, kad sutikau tokį nuostabų žmogų, kuris ir mane pačią įkvepia stengtis ir siekti užsibrėžtų tikslų. Noriu pridurti, kad jei sieksi, tai ir pavyks. Gyvenimas sunkus, bet jame kasdien nutinka gražių ir neįtikėtinų dalykų.

 

Tu taip pat pažįsti įdomų žmogų? Rašyk mums adresu . Daugiau informacijos ČIA.

 

Romo Šambario darbai:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 287 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,