Mano Gargždai



Gargždų socialinių paslaugų centro vaikams – savanorių suorganizuota meninė edukacija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Iš kairės į dešinę: Patricija Šiaulytė, Julija Viliūtė, Beatričė Idzelytė, Jazmina Preibytė. Organizatorių nuotr. Iš kairės į dešinę: Patricija Šiaulytė, Julija Viliūtė, Beatričė Idzelytė, Jazmina Preibytė. Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 23 d. 16 val. Gargždų atvirame jaunimo centre vyko edukacija Gargždų socialinių paslaugų centro vaikams apie dailę ir popieriaus marmuravimo dažais būdą.

 

Šį renginį organizavo savanorės Beatričė Idzelytė, Jazmina Preibytė, Patricija Šiaulytė, Auksė Vainiutė, Julija Viliūtė, kurios dalyvaudamos Lyderių akademijoje gavo užduotį įgyvendinti pasirinktą projektą.

Merginos sugalvojo surengti edukaciją Gargždų socialinių paslaugų centro vaikams, tačiau prisijungė ir keletas gargždiškių vaikų, norėjusių daugiau sužinoti apie dailę ir popieriaus marmuravimo dažais techniką.

Marmuravimas – tai ypatinga ir sudėtinga popieriaus dekoravimo technika, XVII a. pabaigoje į Europą atkeliavusi iš Rytų, kur buvo naudojama meno kūriniuose, knygų puošyboje, svarbių dokumentų lakštams puošti. Šios popieriaus dekoravimo technikos ypatybė yra ta, kad raštas ant popieriaus lakšto perkeliamas naudojant vandens vonelėje specialiai paruoštų dažų sluoksnį, kuris plūduriuodamas vandens paviršiuje suformuoja įvairius raštus.

Taigi, edukacijos metu vaikai turėjo galimybę išbandyti marmuravimo dažus, kurdami skirtukus knygoms, taip pat markeriais dekoravo puodelius. Po praktinės dalies jie atliko testus iš pristatytos teorijos, skanavo picas, o po to buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis.

Šis projektas suteikė naujų žinių ne tik vaikams, bet ir pačioms savanorėms – jos įgijo drąsos, atsakomybės, suprato, kaip sudėtinga, tačiau kartu ir įdomu yra organizuoti renginį, o gauta patirtis bus naudinga ir ateities veiklose.

Dėkojame rėmėjams: „RŪTA saldainiai ir kava”, „AMAM Bistro”, „Skveras”.

Lyderių akademija finansuojama iš Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.5 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ įgyvendinimo Klaipėdos rajone programos. Projektą įgyvendina jaunimo organizacija „Alterno“.

 

Organizatorių nuotraukose – renginio akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 539 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,