Mano Gargždai



Klaipėdos rajonas jungiasi prie Europos žydų kultūros paveldo kelio

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba pritarė bendradarbiavimo sutarties pasirašymui su Lietuvos žydų bendruomene. Taip atvertas kelias rajone esantį ir su žydų istorija susijusį kultūros paveldą įtraukti į žydų bendruomenės įgyvendinamą Europos žydų kultūros paveldo kelią. Pasak mero, šis bendradarbiavimas leis plačiau paskleisti žinią apie Klaipėdos rajone esantį žydų paveldą.

 

Šiuo metu jau yra sukurta atkarpa, geografiškai apimanti teritoriją tarp Vilniaus‒Kauno‒Druskininkų‒Vilniaus. Tačiau Lietuvoje Europos žydų kultūros paveldo kelią įgyvendinanti mūsų šalies žydų bendruomenė siekia į šį projektą įtraukti kuo daugiau savivaldybių, kuriose išlikęs kultūrinis žydų paveldas.

Todėl Klaipėdos rajono savivaldybė pasirašys sutartį su Lietuvos žydų bendruomene ir tokiu būdu prisijungs prie Europos žydų kultūros paveldo kelio.

„Rugsėjį buvau susitikęs su Lietuvos žydų bendruomenės pirmininke ir mes aptarėme galimybę bendradarbiauti šiame projekte. Jis apima visą Europą ir šiose šalyse išlikusį žydų kultūros paveldą. Tad Tarybai pritarus sutarties pasirašymui, atveriamas kelias į projektą įtraukti ir mūsų rajone išlikusią žydų istoriją. Tikiuosi, kad tai tik pirmas žingsnis link dar glaudesnio mūsų bendradarbiavimo su Lietuvos žydų bendruomene“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Į Europos žydų kultūros paveldo kelią planuojama įtraukti buvusią sinagogos vietą Gargžduose, žydų kapines prie Minijos, žydų sušaudymo vietas Vėžaičių miške ir Gargžduose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 366 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,