Mano Gargždai



Pratybos: rekomendacijos gyventojams, kaip elgtis atominės elektrinės avarijos atveju

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

2021 m. gegužės 12 d. vyksta valstybinio lygio civilinės saugos funkcinės pratybos „Civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai įvykus branduolinei avarijai atominėje elektrinėje, esančioje Baltarusijos Respublikos teritorijoje“. Jų metu yra imituojama galima branduolinė avarija Baltarusijos atominėje elektrinėje. Labai svarbu, kad gyventojai būtų kuo skubiau informuoti, kaip elgtis, atsižvelgiant į besikeičiančią situaciją.

 

Informuojame, kad kilus grėsmei gyventojams, jie yra perspėjami trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus ir sirenomis. Vėliau per radiją ir televiziją pateikiamos rekomendacijos, kaip elgtis.

Gyventojų prašoma, kad jie būtų įsijungę radiją ir televizorių, nes bus teikiama svarbi informacija bei rekomendacijos, kaip elgtis. Jei būtų pranešama, kad reikia likti patalpose, kuo skubiau reikėtų eiti į pastato vidų, uždaryti duris, langus ir orlaides, užsandarinti dūmtraukius, vėdinimo ir kitas angas. Svarbu nepamiršti ir balkonų durų. Būtų rekomenduojama likti pastato centre ar rūsyje. Jei būtų duotas nurodymas, reikėtų vartoti kalio jodido tabletes.

Būkite pasiruošę mažiausiai 72 valandas (3 paras) išgyventi neišeidami iš namų (turėkite maisto, vandens atsargų, vaistų, higienos priemonių). Jei tektų evakuotis, reikėtų turėti su savimi svarbiausius dokumentus, jų kopijas, žibintuvėlį, nešiojamąjį radijo ar televizijos imtuvą, elementų, pirmosios medicinos pagalbos rinkinį, maisto ir geriamojo vandens, grynųjų pinigų, patogius batus, drabužių ir kt. Visa tai paranku laikyti išvykimo krepšyje. Daugiau informacijos https://www.lt72.lt/?page_id=2950

Primename, kad daugiau informacijos, kaip pasiruošti galimai Baltarusijos atominėje elektrinėje avarijai, galite rasite Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje www.LT72.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,