Mano Gargždai



Tradicinė iniciatyva kviečia pradžiuginti vienišus senjorus: prisidėti prie dovanėlių gali kiekvienas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Revilita“ nuotr. VšĮ „Revilita“ nuotr.

VšĮ „Revilita“ jau ketvirtą kartą vykdo akciją „Pasidalinkime savo laiku“, skirtą prieš šventes pradžiuginti vienišus pagyvenusius žmones. Įstaigos kolektyvas ir neįgaliųjų dienos užimtumo lankytojai kviečia padovanoti savo laiką – kiekvienas jo galime skirti vienišiems senoliams, kuriems vienatvės jausmas, artėjant didžiosioms metų šventėms, ypač sustiprėja.

 

Kaip sako įstaigos vadovė Rekvita Bagdonienė, nors pirminė akcijos idėja buvo skirti savo laiką pabendravimui su vienišais vyresnio amžiaus asmenimis, kovidinė situacija kiek pakoregavo iniciatyvos tikslą.

„Akcijos mintis buvo pasidalinti savo laiku, skirti jį bendravimui. Šie žmonės patiria vienatvę ir jiems tos bendrystės be galo trūksta. Kovidinis laikotarpis išmušė iš vėžių, praeitais metais mes surinkome dovanas ir jas perdavėme seniūnijai, Paramos šeimai centrui, kurie tiesiogiai išdalino lauknešėlius senoliams. Šiais metais vėl talkininkaus Paramos šeimai centras – mes vėl suruošime dovanėles ir taip jas perduosime. Jeigu galėsime, vieną kitą galbūt ir aplankysime, bet jau susiderinsime su socialiniais darbuotojais ir senjorais, kurie norės, kad mes ateitume. Žinoma, laikantis visų saugumo reikalavimų. Dėl pandeminės situacijos vėl nukenčia šios akcijos prasmė. Nors idėja šiek tiek pasikeitusi, bet tai – parodytas dėmesys bet tokiu atveju “, – pasakojo R. Bagdonienė.

Praėjusiais metais, anot įstaigos vadovės, gyventojai ir įmonės noriai aukojo įvairius skanėstus ir ne tik, tad tikimasi, kad ir šiemet žmonės taip pat neliks abejingi. Šiemet planuojama dovanų paketus išdalinti ne tik Gargždų, bet ir kitų rajono seniūnijų atokiai gyvenantiems vienišiems asmenims.

Iki gruodžio 16 d. galite prisidėti ir pradžiuginti senjorus kalėdiniais skanėstais – imbieriniais sausainiais, medumi, žolelių arbata ir t. t. Planuojama dovanėles išdalinti iki švenčių.

Norintys prisidėti turėtų susisiekti telefonu 8 604 11 555.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 305 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,