Mano Gargždai



Seimas pritarė siūlymui leisti profesinės karo tarnybos kariams, kariams savanoriams ir šauliams namie laikyti automatinius ginklus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Krašto apsaugos ministerijos nuotr. Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Siekiant sustiprinti valstybės gynybą, LR Seimas kovo 17 d. pritarė Ginklų ir šaudmenų kontrolės bei Lietuvos Šaulių sąjungos įstatymų pakeitimams. Jais bus suteikiama teisė profesinės karo tarnybos kariams (PKT), kariams savanoriams ir šauliams patiems įsigyti bei savo namuose laikyti automatinius šautuvus, kurie yra priskiriami A kategorijai.

 

Iki šiol šauliai ir kariai savanoriai galėjo įsigyti ir namie laikyti pusiau automatinius A kategorijos ginklus. Įstatymo pakeitimai numato, kad leidimas laikyti A kategorijos automatinį ginklą galios dvejus metus, bus nustatyti ir specialūs ginklų laikymo namuose reikalavimai. Su įsigytais automatiniais ginklais šauliai, PKT kariai ir kariai savanoriai galės dalyvauti pratybose.

A kategorijos ginklus bei jų šaudmenis galės įsigyti ir turėti ne jaunesni kaip 18 metų asmenys, nustatyta tvarka išlaikę egzaminą ir gavę leidimą laikyti ir nešiotis ginklus. Toks leidimas taip pat suteiks teisę nešiotis savigynai B kategorijos trumpuosius šaunamuosius ginklus.

Įstatymo pataisomis taip pat numatomas ir duslintuvų bei naktinių taikiklių įsigijimas PKT kariams ir kariams savanoriams, Lietuvos šaulių sąjungos nariai tokią teisę jau turi.

Šauliams, kurie teikia pagalbą policijai ar Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT), įstatymo pataisomis kartu yra suteikiama teisė naudoti specialiąsias priemones ir šaunamuosius ginklus taip pat, kaip ir policijos ar VSAT pareigūnai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,