Mano Gargždai



Herojės, kurios dažnai lieka užmarštyje: kviečia išreikšti padėką neįgalius vaikus auginančioms mamoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Stiprios, besąlygiškai mylinčios, nepakeičiamos, tikros superherojės – epitetų, skirtų mamoms, tikrai netrūksta. Tačiau nepaisant to, jos ir jų nenuilstančios pastangos dažnai lieka neįvertintos. Norėdamos šią situaciją nors šiek tiek sušvelninti, ne pelno siekiančios organizacijos „8 Fundraising“ sumanytoja Neringa Stanevičienė ir kvepalų kūrėja Indrė Vallorani suvienijo jėgas bendram tikslui. Artėjančios Mamos dienos proga, moterys iniciavo akciją, kurios metu siekiama nors simboliškai padėkoti neįgalius vaikus auginančioms mamoms už jų meilę ir nepalaužiamą stiprybę.

 

Apdovanos ypatingomis apyrankėmis

„Jeigu nori išmokti mylėti – pasižiūrėk į savo mamą“ – būtent tokiais kunigo Algirdo Toliato žodžiais, Neringa Stanevičienė pradėjo savo „Instagram“ įrašą, kuriame ir papasakojo apie sumanytą akciją. Galvos smegenų traumą kadaise autoavarijos metu patyrusią trylikametę Kotryną auginanti Neringa sako, kad mintis apie šį projektą gimė jau prieš kurį laiką, tačiau dėl prasidėjusio karo Ukrainoje, šią mintį buvo nuspręsta šiek tiek atidėti. Tačiau dabar, artėjant Mamos dienai, moteris teigia supratusi, kad geresnės progos šio sumanymo įgyvendinimui nebus.

Pasakodama apie projekto idėjos gimimą, moteris sako, kad viskas prasidėjo nuo to, jog su ja susisiekė I. Vallorani, kuri paskyrė tam tikrą pinigų sumą ir paprašė, kad už ją Kotryna sukurtų apyrankių. Ne tik hobiu, bet ir reabilitacijos dalimi tapęs apyrankių vėrimas, Kotrynai leidžia lavinti smulkiąją rankų motoriką bei ugdyti susikaupimą. Ypatingas apyrankes verianti mergaitė savo kūryba kitus džiugina jau daugiau nei pusmetį, o jas įsigijusieji teigia, kad šios – pildo norus. Būtent todėl jomis buvo nuspręsta apdovanoti tas, kurioms norų išsipildymas reikalingas kaip niekam kitam.

„Indrė tapo mūsų pastovia rėmėja ir organizacijos ambasadore, kuri niekada neliks nuošalyje jeigu kažkam reikia pagalbos. Tad ir šį kartą Indrė pasiūlė padaryti „kažką gero“. Taip bebendraujant ir begalvojant, gimė idėja apie Kotrynos veriamas apyrankes. Pradinė mintis buvo dovanoti jas vaikams, bet po to, pasikalbėjus su drauge, ji pasiūlė, kad apdovanoti reikėtų mamas, o ne vaikus. Taip bendromis keleto žmonių jėgomis ir gimė šis projektas“, – pasakoja N. Stanevičienė.

 

Nori padėkoti už pasiaukojimą

„Mano draugė, išgirdusi mūsų mintį, pasakė: „vaikai visada gauna daug dėmesio, bet mamos yra pamirštamos. O ypatingų vaikų mamos yra tarsi superherojai, be kurių šie vaikučiai tikrai sunkiai išgyventų“. Mes, mamos, dėl savo vaikų padarome viską, kad tik jiems būtų geriau, kartais net aukojame save. Tad norėjosi įkvėpti mamas ir apdovanoti jas už jų pasiaukojimą bei viską, ką daro dėl savo vaikų“, – tikina viena iš projekto iniciatorių.

Pasitarusios dėl akcijos įgyvendinimo, moterys nusprendė apyrankėmis apdovanoti „Ypatinga studija“ vaikų mamas. Šioje studijoje renkasi negalią turintys vaikai, kurioje jie žaidžia, šoka, tobulėja, ugdo savo socialinius įgūdžius, kūrybiškumą bei lavina pusiausvyrą ir koordinaciją, atlikdami įvairius fizinius pratimus.

Akcijos sumanytojos tikisi, kad dovanotos apyrankės leis nors simboliškai padėkoti mamoms už jų begalinį rūpestį ir šilumą.

„Juk mama, kuri atiduoda visą save, besirūpindama neįgaliu vaiku, savo vaikui yra visas pasaulis. Šios mamos – kaip superherojai, kurie gali tapti bet kuo, kad tik vaikai būtų saugūs ir laimingi“, – teigia Neringa.

 

Linki nepamesti savęs

Mamos dienos proga Neringa tiek sau, tiek ir kitoms mamoms linki visų darbų ir pareigų sūkuryje  nepamiršti savęs bei savo poreikių.

„Nepameskite savęs. Kad ir kaip mylime savo vaikus ir dėl jų galime padaryti viską, nepamirškite, kad save vis tiek turime statyti į pirmą vietą. Ne be reikalo yra sakoma, kad laiminga mama – laiminga šeima. Juk net lėktuve yra taisyklė, kad pirmiausiai kaukę turime užsidėti sau, o tik po to vaikui. Kad teiktume džiaugsmą savo vaikams, pirmiausiai turime pačios būti laimingos“, – primena Neringa.

Norėdami prisidėti prie šios akcijos ir padovanoti apyrankę ypatingus vaikučius auginančioms mamoms, galite tai padaryti, pervedę pasirinktą paramos sumą į:

VšĮ „Išgyvenau“ sąskaitą LT547300010154552773, paskirtyje įrašę „Parama projektui PASVEIKINK MAMĄ“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,