Mano Gargždai



Vyrą parą vežioję bagažinėje ir bauginę jaunuoliai sulaukė teismo verdikto

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
VE archyvo nuotr. VE archyvo nuotr.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų 2022 m. lapkričio 10 d. nuosprendžiu K. D. ir E. M. pripažinti kaltais už tai, kad neteisėtai atėmė žmogui laisvę ir savavaldžiavo, panaudodami psichinę prievartą ir fizinį smurtą.

 

Byloje nustatyta, kad E. M. ir K. D. bendrais veiksmais neteisėtai atėmė nukentėjusiajam O. R. laisvę ir savavaldžiavo, panaudodami psichinę prievartą bei fizinį smurtą, o būtent 2022 m. vasario 14 d., apie 20 val., Klaipėdoje, E. M., siekdamas iš O. R. išreikalauti nenustatytos vertės skolą, įviliojo O. R. į savo automobilį.

Apie 21 val. 30 min., Klaipėdos rajone K. D., E. M. kvietimu įsėdęs į E. M. vairuojamą automobilį, į kurį E. M. jau anksčiau buvo įviliojęs O. R., palaikydamas E. M. sumanymą prievarta išreikalauti iš O. R. nenustatytos vertės skolą, veikdami bendrininkų grupe, savavališkai vykdė šią tariamą E. M. teisę.

E. M. ir K. D., veikdami bendrininkų grupe, smurtaudami laikė O. R. automobilyje ir prie jo iki 2022 m. vasario 15 d. (K. D. iki 16 val., o E. M. iki 17 val.), tokiu būdu neteisėtai atimdami nukentėjusiajam laisvę.

Šiuo laikotarpiu automobiliu vežiojo O. R. po Klaipėdos ir Kretingos rajonus bei Klaipėdos miestą, siekdami nukentėjusįjį įbauginti, grasino, kad skolos negrąžinus ji išaugs iki 1 000 Eur, ir kas valandą didės po 100 Eur, privertė nukentėjusįjį skambinti pažįstamiems ir prašyti paskolinti pinigų.

Ne mažiau kaip penkis kartus skirtingose kaltinime nurodytose maršruto vietose ištempę O. R. iš automobilio mušė ir kitaip kaltinime nurodytais būdais prieš nukentėjusįjį smurtavo, reikalaudami grąžinti skolą.

Kaltinamųjų bendrais veiksmais O. R. sukeltas fizinis skausmas ir padaryti nežymų sveikatos sutrikdymo mastą atitinkantys sužalojimai – poodinės kraujosruvos ausyse, lūpose, nubrozdinimai krūtinės ląstoje, nudegimo žymės kairėje rankoje, kakle, liežuvyje.

Dėl beveik parą trukusio neteisėto laisvės atėmimo, sistemingo fizinio smurto, bauginimo ir minėtų sužalojimų padaryta didelė žala nukentėjusiojo O. R. teisėms ir teisėtiems interesams.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 1021 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,