Mano Gargždai



Almai Adamkienei atminti – specialios transliacijos ir dokumentinis filmas per LRT

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LRT nuotr. LRT nuotr.

Lietuvai netekus prezidento Valdo Adamkaus žmonos Almos Adamkienės, antradienį jai atminti per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt bus rodomos specialios laidos, transliacijos ir dokumentinis filmas apie buvusią pirmąją ponią. 

 

Apie 97-uosius ėjusios Almos Adamkienės netektį sekmadienį, gegužės 21-ąją, pranešė prezidentūra. Gegužės 22–23 dienomis su iškilia Lietuvos asmenybe atsisveikinama Prezidento rūmų Kolonų salėje, antradienį Vilniuje bus aukojamos mišios, o laidotuvės vyks Kaune.

Antradienį, 12 val., specialia laida prasidės LRT TELEVIZIJOS programa, skirta poniai Almai atminti. Ją ves Jovita Vitkauskė.

12.30 val. Vilniaus Arkikatedroje bazilikoje už velionę bus aukojamos Šv. Mišios, kurias tiesiogiai transliuos LRT.

16 val., iškart po laidos „Laba diena, Lietuva“, LRT TELEVIZIJOS ir portalo LRT.lt žiūrovai galės stebėti Guodos Pečiulytės tęsiamą specialią laidą A. Adamkienės atminimui bei tiesiogiai matyti vaizdus iš laidotuvių ceremonijos Petrašiūnų kapinėse Kaune, kur buvusi pirmoji ponia atguls amžinojo poilsio.

Antradienio vakarą, 21.30 val. LRT TELEVIZIJOS žiūrovų laukia ypatinga premjera – režisierių Česlovo, Audriaus ir Aistės Stonių kurtas dokumentinis filmas „Alma. Gyvenimas – šviesos akimirka“. Autorių teigimu, pasakojime apie prezidento Valdo Adamkaus žmoną atsikleis ponios Almos gyvenimo istorija, papasakota jos pačios lūpomis ir nepaprastas liudijimas apie  atsidavimą̨ savo artimui ir savo šaliai, apie pasiaukojimą̨ ir meilę, kuri įveikė visus jai tekusius išbandymus.

LRT.lt primena, kad buvusi pirmoji ponia paskutiniais metais kovojo su sveikatos problemomis – po insulto 2023-ųjų balandį buvo gydoma Santaros klinikose. 2019-ųjų rudenį ją taip pat buvo ištikęs insultas, po kurio jį kone mėnesį laiko gydėsi ligoninėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,