Mano Gargždai



Vietoj nuobodžiavimo namuose – pramogos stovykloje

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Kai kurie vaikai į „Gargždų pramogų“ dienos stovyklą atvažiuoja kasmet, kiti – net po kelis kartus tą pačią vasarą. „Gargždų pramogų“ archyvo nuotrauka. Kai kurie vaikai į „Gargždų pramogų“ dienos stovyklą atvažiuoja kasmet, kiti – net po kelis kartus tą pačią vasarą. „Gargždų pramogų“ archyvo nuotrauka.

Jei pabodo, kad vaikas kiauras dienas kiurkso namuose, nenuleidžia akių nuo televizoriaus, maigo kompiuterio klaviatūrą ar tiesiog stokoja įdomios veiklos, turėtumėte suklusti. Prasmingą ir įdomų laiką dienos stovykloje vaikams siūlo „Gargždų pramogos“.

 

Mėgstamiausia pramoga – baseinas

Pastebėjus, kad rajone vaikams trūksta veiklos bei yra nemažai tėvų, kurie vasarą neturi, kam jų palikti, „Gargždų pramogų“ direktoriui Antanui Linkauskui gimė idėja organizuoti dienos stovyklą. Šiemet ji rengiama treti metai iš eilės.

Kaip pasakojo Nijolė Linkauskienė, yra vaikų kurie atvažiuoja kasmet, kiti – net po kelis kartus tą pačią vasarą.

Stovykla nėra orientuota į vieną kurią nors kryptį, čia vaikų laukia daugybė įvairių pramogų.

„Stovykla – daugiau laisvalaikio. Daug dėmesio skiriame aktyviai veiklai, vyksta meniniai užsiėmimai, vaikai gamina rankdarbius, rengiame sportines rungtis, žinoma, užsiėmimai vyksta ir baseine: vaikai išmoksta, kaip elgtis vandenyje, mokosi plaukti“, – vardijo A. Linkauskas.

Pasak N. Linkauskienės, baseine stovyklos lankytojai ypač mėgsta leisti laiką. Kartais tai puikiai padeda ir neklaužadas sutramdyti – išgirdę, kad nebus galima eiti į baseiną, tuoj pat suklusta.

Lauko aikštyne vaikai gali žaisti krepšinį, tinklinį, šokinėti ant batuto. Taip pat yra organizuojamos įvairios ekskursijos, pavyzdžiui, į Klaipėdos rajono policijos komisariatą, rengiami susitikimai su įdomiais žmonėmis, daug laiko leidžiama lauke. Įdomu tai, kad stovykloje vaikams neleidžiama naudotis mobiliais telefonais, atvykę juos palieka tams skirtoje vietoje. Esant prastesniems orams, įjungus projektorių, vaikai klausosi muzikos, dainuoja karaokė.

Dėl stovyklautojų mitybos tėvams galvos sukti irgi nereikia. A. Linkauskas patikino, kad vaikai gauna šviežią ir sveiką maistą. Tačiau jis neslėpė, kad tenka pakovoti su vaikų įpročiais.

„Kai kurie ateina įpratę valgyti sumuštinius, gerti limonadus, tad natūralus kompotas neįtinka. Bet nieko, savaitės pabaigoje ir sveiką maistą pamėgsta“, – šypsojosi A. Linkauskas.

 

Didžioji dalis stovyklautojų – gargždiškiai

Pasiteiravus, ar stovyklos lankytojai neprikrečia šunybių bei nekyla kitų problemų, nes visgi su vaikais dirbti nėra lengva, N. Linkauskienė tvirtino, kad atvyksta visokių vaikų: ir judresnių, ir vienišių.

„Tiesiog dedi visas pastangas, kad vaikui būtų gerai, kad ir kitą kartą jis norėtų atvykti“, – kalbėjo N. Linkauskienė.

Kaip teigė Linkauskai, dirbant su vaikais, tenka pasitelkti ir psichologijos įgūdžius: „Visi vaikai yra skirtingi. Pasitaiko vienišių, kurie nenori su niekuo bendrauti“.

A. Linkauskas teigė, jog didžioji dalis vaikų, atvykstančių į „Gargždų pramogų“ stovyklą, – gargždiškiai. Tačiau atvažiuoja ir iš tolimesnių rajono gyvenviečių bei kitų miestų: Kretingos, Šilutės, Palangos, Mažeikių ir kitų. Vaikai derina atostogas pas senelius, kad galėtų papoilsiauti ir stovykloje.

Linkauskai negalėjo prisiminti atvejų, kad vaikams stovykloje būtų nepatikę.

„Kartą pirmadienį atvežtas vaikas verkė, prašė mamos, kad jo nepaliktų. O savaitės pabaigoje jau norėjo atvykti ir kitą savaitę. Tad lankėsi ir antroje pamainoje“, – juokėsi N. Linkauskienė.

Neretas stovyklos lankytojas vėliau į „Gargždų pramogas“ grįžta švęsti gimtadienių ar tiesiog papramogauti su šeima.

Paklaustas apie ateities planus, A. Linkauskas svarstė, kad galbūt bus organizuojamos ne tik dienos stovyklos, bet ir savaitinės. Yra minčių stovyklą rengti ir vyresnio amžiaus vaikams.

Šią vasarą iš viso bus suorganizuota 12 dienos stovyklos pamainų. Norintieji gali registruotis, nes vietų dar yra. Stovykloje pramogauja vaikai nuo 6 iki 12 metų. Vienoje pamainoje būna iki 30 vaikų. Stovyklos laikas – nuo 8 iki 17 val.

Daugiau informacijos apie „Gargždų pramogų“ stovyklą rasite ČIA.

 

Smagios stovyklautojų akimirkos – „Gargždų pramogų“ archyvo nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 287 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,