Mano Gargždai



Gargžduose bus organizuojamos psichoedukacinės ir savitarpio paramos grupės jauniesiems tėveliams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Lietuvoje imtasi naujo socialinio projekto – „Kartu link pozityvios tėvystės“, įgyvendinimo. Juo siekiama stiprinti darną šeimose, kurios susiduria su nėštumo, gimdymo ir ankstyvosios tėvystės iššūkiais. Prisijungusieji prie projekto gerųjų patirčių galės semtis ne tik iš specialistų, bet ir vieni iš kitų. O tai padaryti padės specialiai pagal gyvenimo atvejus suformuotos psichoedukacinės ir savitarpio paramos grupės, vyksiančios Gargždų socialinių paslaugų centre.

 

Projektas orientuotas į besilaukiančias, neseniai vaikelio susilaukusias arba auginančias vaikus iki 3 metų amžiaus šeimas ar globėjus. Dalyvauti projekte kviečiami ir specialistai, jau dirbantys su minimomis tikslinėmis auditorijomis. Užpildyti išankstinę registracijos formą galite jau dabar, pasirenkant, prie kurios dalyvių grupės gyvų susitikimų norėtumėte prisijungti dar šį rudenį, o projekto vykdytojai susisieks su Jumis asmeniškai.

Savitarpio pagalbos grupę sudaro 4 užsiėmimai po 1,5 val. Registruotis galite ČIA.

Psichoedukacinę grupę sudaro 5 užsiėmimai po 1,5 val. Registruotis galite ČIA.

Psichoedukacinių grupių susitikimuose, drauge su specialistais, būsimi ir jau esami tėveliai turės galimybę gerinti pozityvios tėvystės, streso valdymo, psichinio atsparumo ir savitarpio bendravimo įgūdžius. Kartu bus siekiama suprasti ryšio su vaiku svarbą bei kaip tinkamai jį puoselėti. Tokių savitarpio paramos grupių siekis – drauge ieškoti atsakymų į kylančius klausimus bei mokytis puoselėti santykius su aplinkiniais, stiprinti ryšį ir su pačiu savimi.

Daugiau informacijos apie vykdomą projektą rasite ČIA.

 

Projektas „Kartu link pozityvios tėvystės“ finansuojamas Visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis, jį administruoja Sveikatos apsaugos ministerija. Projektą įgyvendina VšĮ Meno psichologijos centras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 739 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,