Mano Gargždai



KVK tarptautinė savaitė – „10 metų tarpkultūrinės patirties su „Erasmus“ programa“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
KVK nuotrauka. KVK nuotrauka.

Rugsėjo 22-26 d. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje įvyks trečia kasmetinė tarptautinė savaitė, į kurią atvyks virš 30 svečių iš įvairų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Slovakija, Vengrija, Bulgarija ir kt. Į Klaipėdos valstybinės kolegijos tarptautinę savaitę susirinks svečių iš 14 institucijų.

 

„Tikimės sulaukti gausaus būrio užsienio svečių ir ilgamečių partnerių bei užmegzti ryšius su naujomis institucijomis. Tuo pačiu paminėsime ir 10 metų „Erasmus“ mobilumo programos gyvavimo jubiliejų. Įvertinsime savo ir kolegų pasiekimus joje,“ – sakė Tarptautinių ryšių skyriaus vadovė ir renginio koordinatorė Jūratė Danielienė.

Tarptautinės savaitės metu tikimasi užsienio partneriams parodyti jaukų ir savitą Klaipėdos senamiestį, aplankyti Kolegijos socialinius partnerius, apžiūrėti studentų praktinio mokymo bazes. Mūsų siekis – kad svečiai aktyviai dalyvautų ateities projektuose, kurie puoštų ir atnaujintų ne tik Klaipėdos valstybinę kolegiją, bet ir patį miestą. Tikimės, kad svečiai dar ne kartą sugrįš aplankyti mūsų uostamiesčio kartu su savo šeimomis ir draugais.

„Norime išsiskirti savo krašto gamtos unikalumu, užsienio svečiams parodysime Nidą, kopsime į Parnidžio kopą. Taip pat pirmadienį turėsime popietę, kurioje mūsų svečiai ragaus tradicinio lietuviško maisto. „Duokim Garo“ nugalėtojas Jonas Kavaliauskas su kolegijos studentais ir folkloro teatro kolektyvu „Aitvaras“ parodys programą, supažindinančią su tradiciniais lietuviškais šokiais, dainomis bei žaidimais,“ – pasakojo J. Danielienė.

Tarptautinį bendradarbiavimą skatina „Erasmus+“ programa aukštajam mokslui, kuri skirta didinti studentų įsidarbinimo galimybes ir tobulinti gebėjimus, tuo prisidedant prie Europos ekonominės pažangos gerinimo; gerinti mokymo ir mokymosi kokybę; įgyvendinti Europos aukštojo mokslo modernizavimo strategiją Programos šalyse ir vystyti Partnerinių šalių potencialą; stiprinti tarptautiškumą; remti Bolonijos procesą ir politinį dialogą su strateginėmis Partnerinėmis šalimis.

 

naudojamasKVKlogo

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 365 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,