Mano Gargždai



Gargždų ugdymo centras „Naminukas“ šventė jubiliejų

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Į ugdymo centro „Naminukas“ jubiliejų rinkosi buvę ir esami darbuotojai, kolegos iš kitų švietimo įstaigų. R. Rapalienės nuotr. Į ugdymo centro „Naminukas“ jubiliejų rinkosi buvę ir esami darbuotojai, kolegos iš kitų švietimo įstaigų. R. Rapalienės nuotr.

Penktadienį Gargždų muzikos mokykloje tvyrojo šventinė nuotaika. Čia rinkosi visi, norintys tarti sveikinimo žodžius, paminėti ir atšvęsti Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ 30-ąjį jubiliejų.

 

Ne kartą keitė pavadinimą

Šventinį renginį pradėjo ir muzikos garsais susirinkusiuosius kerėjo Gargždų muzikos mokyklos mokiniai.

Vėliau ugdymo centro „Naminukas“ direktorė ir kitos įstaigos darbuotojos renginio dalyvius supažindino su centro istorija, svarbiausiais nuveiktais darbais.

„Naminuko“ direktorė Birutė Kasparavičienė priminė, kad 1984 m. rugsėjo 1-ąją savo veiklą pradėjo tuometinis penktasis Gargždų lopšelis-darželis. Iš pradžių nebuvo lengva.

„Trūko vaikų, įstaiga dirbo tik 50 proc. sukomplektuotomis grupėmis. Pradėjome ieškoti veiklos srities, kuri pritrauktų vaikų į mūsų įstaigą. 1986 m. buvo įsteigtos pirmosios specialiosios paskirties grupės vaikams su regos sutrikimais“, – kalbėjo B. Kasparavičienė.

Bėgant laikui, kiekvienais metais lopšelyje-darželyje buvo atidaroma po vieną-dvi naujas grupes. Nuo 1985 iki 1991 m. įstaigoje buvo pasirinkta specialios paskirties vaikų ugdymo kryptis. 1991 m. naują atidarytą grupę ėmė lankyti neįgalūs vaikai. Tais pačiais metais iš Gargždų „Kranto“ mokyklos buvo perkeltos išlyginamosios specialiosios klasės mokiniams, turintiems ugdymosi sunkumų. Todėl 1993 m. įstaigos pavadinimas buvo pakeistas – tapo Gargždų specialiuoju darželiu-mokykla.

Netrukus prisiėjo spręsti dar vieną galvosūkį – reikėjo pasirūpinti vaikais, laikinai netekusiais tėvų globos. 1994 m. pradžioje įstaigoje buvo atidaryta pirma, o netrukus – ir antra, globos grupė.  

Iškėlus išlyginamąsias klases į tuometinę „Kranto“ vidurinę mokyklą, Gargždų specialusis darželis-mokykla buvo reorganizuotas į Gargždų specialųjį darželį.

2005 m. dar kartą buvo pakeistas įstaigos pavadinimas ir iki šiol vadinasi ugdymo centru „Naminukas“.

 

Geriausi prisiminimai

Renginio metu neliko pamiršti buvę ugdymo centro darbuotojai – jiems įteiktos gėlės. Pastarieji atsidėkojo gražiais prisiminimais apie buvusią darbovietę.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė, „Naminuke“ dirbusi auklėtoja metodininke, prisiminė, kaip atidarant įstaigą visi darbuotojai, negailėdami jėgų ir nepaisydami savo pareigų, darė viską, kad vaikai ateitų į sutvarkytą darželį.

„Kiekvieną, kuris dirba „Naminuke“, aš gerbiu ir kiekvieną galiu pavadinti vardu. Tai yra didžiausias mano turtas“, – teigė I. Barbšienė.

Ji linkėjo įstaigos darbuotojoms ir toliau būti paslankioms, jautrioms, atidžioms, geroms viena kitai ir sugebančioms ugdyti vaikus, kurie pas jas ateina.

Gražių žodžių negailėjo ir ūkvede daug metų „Naminuke“ dirbusi Aldona Būdvytienė, kuri prisipažino negalinti pamiršti savo buvusios darbovietės ir kolegų. Ji „Naminukui“ linkėjo skaičiuoti dar daugybę dešimtmečių.

 

Ritos Rapalienės nuotraukos: 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,