Mano Gargždai



Kai kurių klausimų istorijos egzamine abiturientai nesitikėjo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

     Birželio 8 d., pirmadienį, abiturientai laikė istorijos valstybinį brandos egzaminą. Šalyje egzaminą rinkosi 13 006 kandidatai, Klaipėdos rajone jį laikė 96 moksleiviai. Šis egzaminas buvo vykdomas 139 Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose. Užduotis reikėjo įveikti per 3 valandas.
     Teiravomės, kaip istorijos egzamino klausimus vertina rajono abiturientai.


     „Šių metų istorijos egzaminas pasirodė panašus į ankstesnius. Jeigu nuosekliai mokaisi, manau, kad užduotys neturėjo sukelti didelių sunkumų, gal šiek tiek sudėtingesnė buvo paskutinė probleminė užduotis, susijusi su Korėjos karu", – egzaminą vertino Gargždų „Vaivorykštės" gimnazistė Akvilė Zikytė.

     „Istorijos egzaminą pasirinkau ne dėl to, jog man jis būtų svarbus ar reikalingas ateičiai, priešingai, laikiau egzaminą vien iš pagarbos „Vaivorykštės" gimnazijos mokytojai Vidutei Petrauskienei, nes ji privertė pamilti visą šį reikalą. Užduotys nustebino, atvirai sakant, klasėje esame sprendę sunkesnių užduočių. Tačiau nemeluosiu pasakęs, kad kai kurios jų, tokios kaip Prancūzijos revoliucija ar Korėjos karas, šiek tiek išmušė iš pusiausvyros, – pasakojo abiturientas Mykolas Gečas. – Beveik visas užduotis sugebėjau įveikti. Jaučiuosi parašęs gerai, sakyčiau netgi per gerai, spėlioti sunku, bet surinkti bent 80 balų būtų labai gerai."

     „Užduotis vertinu kaip netikėtas, šaltiniai parinkti iš temų, kurioms dauguma mokinių per pamokas skiria mažesnį dėmesį. Žinoma, kai kurie šaltinių blokai nenutebino, pavyzdžiui, užduotys susijusios su Prancūzijos revoliucija arba Lietuvos valstybingumo klausimai. Egzaminas lengvas tiems, kurie nuolat stropiai mokėsi ir skyrė didelį dėmesį istorijai. Tiems, kurie į tai rimtai nežiūrėjo arba neskyrė pakankamai laiko, tikrai buvo proga „palaužyti" galvą", – sakė 6 balų įvertinimą iš istorijos mokomojo dalyko turinti abiturientė Karolina Šneiderytė.

     Praėjusiais metais istorijos egzaminą išlaikė 89,3 proc. kandidatų, 10,7 proc. nepasisekė.

     Rytoj, birželio 10-ąją, abiturientų dar laukia geografijos, 12-ąją – fizikos, 15-ąją – chemijos, 17-ąją – informacinių technologijų ir 19-ąją – muzikologijos egzaminai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 105 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,